Presedintele Traian Basescu a fost ieri tinta atacurilor politicienilor. Liberalii si pesedistii l-au criticat la unison pe seful statului, acuzandu-l ca are dosar la Securitate si ca joaca "un teatru penibil".
In plina campanie a dosariadei, liderul PNL Bucuresti, Ludovic Orban, il arata cu degetul pe Traian Basescu, sustinand ca dosarul acestuia ar fi trebuit sa fie primul dat spre analiza CNSAS. "Nu pot sa inteleg cum presedintele Romaniei isi inchipuie ca poate sa pacaleasca o intreaga natiune facand aceasta scena de teatru ieftin si penibil cu «dati-mi dosarul si-l trimit la CNSAS». Cine suntem noi sa-i dam dosarul? Isi imagineaza ca poate sa joace poker si sa traga cacealmale intregii societati romanesti?", a spus Orban, la Scoala de vara a tineretului liberal, de la Mamaia. El a explicat ca, tinand cont de pozitia pe care a avut-o inainte de 1990, Basescu "a avut sigur dosar de urmarit, daca nu cumva chiar unul de informator sau de colaborator". Trecand la amenintari, Orban a spus ca in cazul in care dosarul sefului statului nu apare pana la viitoarele alegeri, PNL ar trebui sa-si gaseasca un alt candidat la prezidentiale, pe care sa-l sprijine, si chiar sa paraseasca alianta cu PD. ALIAT IN OPOZITIE. Si presedintele PSD Bucuresti, Sorin Oprescu, este convins ca Basescu are dosar. "Presedintele Traian Basescu nu a fost foarte sincer cand a cerut dosarul sau, care exista cu siguranta. Ca fost reprezentant al Navrom la Anvers, avea cel putin un dosar de urmarire. Dar probabil nici acest dosar nu mai exista. Este si periculos sa existe, pentru ca un dosar de urmarire scoate la iveala legaturi si rapoarte compromitatoare", a declarat Oprescu. El a reclamat faptul ca institutiile detinatoare de arhive se afla sub controlul "discretionar" al sefului statului si a aratat ca acestea au fost "probabil fortate" sa ajunga la concluzia ca "cetateanul Traian Basescu nu are nici un fel de dosar". Mai mult, Oprescu l-a acuzat pe Basescu ca orchestreaza toata dosariada, incercand sa impuna astfel "o dictatura prezidentiala" si sa dizolve Parlamentul prin scoaterea la lumina a 100 de dosare ale politicienilor.
SPONSORIZARE SUSPECTA
|
Sorin Oprescu a semnalat ieri si situatia PIN-ului condus de Cozmin Gusa, spunand ca membrii Comisiei parlamentare de control a activitatii SRI ar trebui sa verifice daca acest partid este sponsorizat de serviciile secrete, asa cum a acuzat deputatul Aurelian Pavelescu. Oprescu a aratat ca exista suspiciuni drept pentru care va cere demararea verificarilor. In replica, Gusa a spus ca
PIN este finantat doar de membrii sai si a calificat drept "normal" ca partidul sau care face deconspirari sa fie atacat de "oameni gen Oprescu, al carui tata a fost un important ofiter de Securitate".
|
FARA MAJORITATE AVEM ANTICIPATE
|
Premierul Tariceanu a admis ieri necesitatea anticipatelor, in cazul in care majoritatea parlamentara actuala va fi afectata de deconspirarea parlamentarilor care au colaborat cu Securitatea. "Nu stiu cati parlamentari vor fi in cauza. Daca nu vom mai avea majoritate, asta este, recurgem la anticipate", a aratat Tariceanu. El a mai spus ca Delegatia Permanenta a PNL va discuta luna viitoare cazurile tuturor liberalilor despre care s-a scris in presa, printre care Emilian Francu, Titu Georghioff, Ioan Ghise, iar cei care "au angajament cu Securitatea" vor fi exclusi din partid.
|
VANGHELIE, AVOCATUL MONEI
|
Presedintele executiv al PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, i-a luat ieri in mod surprinzator apararea liberalei Mona Musca, acuzand "gruparea mafiota Patriciu-Tariceanu" ca a decis "sa o omoare" pe colega lor de partid. "Observ un joc mizerabil al lui Dinu Patriciu si a papusei lui, Calin Popescu Tariceanu,
care sunt decisi sa omoare pe oricine. Am avut senzatia ca traiesc un vis cand am vazut ce i se intampla Monei Musca. Acest vis imi aduce aminte cum o gasca de oligarhi din jurul lui Adrian Nastase decidea pe cine mai omoara azi", a spus Vanghelie.
|
Citește pe Antena3.ro