x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dosarul Govor ajunge la vârf. Dragnea, audiat iar la DNA

Dosarul Govor ajunge la vârf. Dragnea, audiat iar la DNA

de Adrian Ilie    |    18 Dec 2015   •   08:40
Dosarul Govor ajunge la vârf. Dragnea, audiat iar la DNA
Sursa foto: RADU TUTA / AGERPRES FOTO

Liviu Dragnea a fost chemat ca martor la DNA în dosarul preşedintelui PSD Satu Mare, Mircea Govor, acuzat de trafic de influenţă şi şantaj. În acest dosar s-a dispus urmărirea penală şi împotriva deputatului Andrei Dolineaschi.

Un nou scandal de corupţie afectează PSD. Dacă iniţial reţinerea şefului social-democraţilor din Satu Mare, Mircea Govor, va afecta doar organizaţia judeţeană, ramificaţiile dosarului au ajuns la vârful partidului. Procurorii au extins urmărirea penală împotriva vicepreşedintelui Andrei Dolineaschi, fost secretar general al partidului, considerat a fi unul dintre apropiaţii lui Liviu Dragnea. Procurorii anticorupţie îl acuză de complicitate la trafic de influenţă.



Dolineaschi, complice
Concret, Dolineaschi este acuzat că l-a sprijinit activ pe Mircea Govor în impunerea unor persoane agreate în posturi la ANAF Satu Mare. „Ajutorul dat de suspectul Dolineaschi Andrei a constat în: obținerea unor documente cu caracter confidențial de la persoane cu funcții de decizie în cadrul ANAF ce au fost transmise ulterior inculpatului Govor Mircea Vasile, transmiterea solicitărilor pe care inculpatul Govor Mircea Vasile le făcea în sensul arătat mai sus, către factorii de decizie din cadrul ANAF şi punerea în legătură directă a inculpatului Govor Mircea Vasile cu factorii de decizie din cadrul ANAF”, se arată într-un comunicat al DNA. Înainte ca şi Dolineaschi să fie acuzat, Dragnea făcuse un comentariu laconic despre situaţia în care a ajuns Govor, reţinut de procurori: „Vreau să spun decât că îmi pare foarte rău”. La numai câteva ore după această declaraţie, şeful PSD a trebuit să se prezinte şi el în faţa procurorilor anticorupţie. El a fost chemat în calitate de martor pentru a da o declaraţie. Însă Dragnea a evitat să dea detalii legate de conţinutul discuţiilor cu oamenii legii. Întrebat dacă a ieşit de la DNA tot cu calitatea de martor, Dragnea a confirmat.

Plecat de la colinde
Înainte de audiere, liderul social-democraţilor participase la o şedinţă a Biroului Permanent al PSD, sediul din Kiseleff fiind apoi vizitat de un grup de copii veniţi să colinde. Momentul de relaxare pentru Dragnea a fost unul scurt, el grăbindu-se la o întâlnire cu magistraţii DNA. Luna decembrie este o altă lună neagră pentru PSD, reţinerea lui Govor şi urmărirea penală a lui Dolineaschi survenind la scurt timp după ce Dan Şova a fost arestat într-un alt dosar de corupţie. În plus, Dragnea are propriile sale probleme cu DNA, în mai el fiind condamnat la un an de închisoare cu suspendare în Dosarul Referendumului.

Mircea Govor, anchetat a doua oară
Mircea Govor a atras atenţia procurorilor şi anul trecut între cele două tururi ale alegerilor prezidenţiale. În presă a apărut atunci o înregistrare în care Govor ţipa la colegi de partid de-ai săi, furios că Victor Ponta ieşise pe locul 2 în primul tur. Govor îi ameninţa cu represalii pe directorii de şcoli, preoţii şi şefii de deconcentrate din judeţ în cazul în care nu vor mobiliza la vot simpatizanţii PSD pentru turul II al alegerilor prezidenţiale.

 

×