x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dosarul “Ordonanţa 13” continuă la DNA

Dosarul “Ordonanţa 13” continuă la DNA

de Marius Gîrlașiu    |    08 Feb 2017   •   11:30
Dosarul “Ordonanţa 13” continuă la DNA
Sursa foto: SIMION MECHNO / AGERPRES FOTO

Procurorii anticorupţie au continuat şi ieri cercetările în legătură cu modul de elaborare a ordonanţei de urgenţă privind modificarea Codurilor Penale. După fostul secretar de stat Constantin Sima, ieri a venit rândul Oanei Schmidt Hăineală să dea cu subsemnatul la DNA.

 

Fostul secretar de stat din Ministerul Justiţiei, Oana Schmidt Hăineală, a fost audiată în calitate de martor la Direcţia Naţională Anticorupţie, în dosarul în care procurorii anticorupţie efectuează cercetări cu privire la modalitatea în care a fost elaborată celebra OUG13/2017 privind modificarea legislaţiei penale. La intrarea în sediul DNA, Hăineală nu a făcut nicio declaraţie în legătură cu citarea sa de către procurori. Audierea sa vine după ce luni procurorii l-au audiat în calitate de martor şi pe fostul secretar de stat Constantin Sima. Acesta a stat trei ore şi jumătate în biroul anchetatorilor, iar la final le-a spus jurnaliştilor că nu a contribuit la elaborarea Ordonanţei 13 privind codurile penale, abrogată duminică de Guvern, la cinci zile după adoptare. Secţia pentru procurori a CSM a decis, vinerea trecută, încetarea detaşării la Ministerul Justiţiei a procurorilor Constantin Sima şi Oana Schmidt Hăineală, la solicitarea procurorului general al României, care a explicat că măsura trebuie luată pentru ca dosarul de la DNA să se desfăşoare "în condiţii de imparţialitate”. Potrivit stenogramelor şedinţei de guvern din noapte de 31 ianuarie, ministrul Justiţiei, Florin Iordache, l-a asigurat pe premierul Sorin Grindeanu că are toate avizele necesare pentru adoptarea Ordonanţei 13, în ciuda faptului că Ministerul Justiţiei nu dispunea la acel moment de avizul consultativ al CSM.


DNA a deschis dosarul “Ordonanţa 13” în urma unui denunţ formulat în 24 ianuarie de Mihai Poliţeanu, Elena Ghioc şi Răzvan Patachi, membri ai asociaţiei ”Iniţiativa România”

Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, ar putea plăti cu funcţia după scandalul declanşat de adoptarea OUG 13/2017.

×