x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică “Dragă Stolo” încurcă termenii

“Dragă Stolo” încurcă termenii

de Gabriela Antoniu    |    15 Mai 2009   •   00:00

Într-o postare pe blogul personal, Adrian Năstase îi reproşează liderului PD-L, Theodor Stolojan, că în declaraţii recente a încurcat "imunitatea parlamentară" cu "răspunderea ministerială".



Fostul premier îi atrage atenţia că Parlamentul "nu joacă rolul unui grefier care înregistrează cererile transmise de parchete şi concepute de Băsescu şi Morar". "Parlamentul este instituţia care decide începerea sau neînceperea urmăririi penale în cazul miniştrilor şi al foştilor miniştri.

Dacă nu este bună această procedură, putem să discutăm despre schimbarea Constituţiei. Dar, câtă vreme ea există, ar trebui să o respectăm. Cum respectăm şi articolul 84 din Constituţie, care permite imunitatea lui Traian Băsescu pentru Dosarul «Flota»", scrie Năstase.

DOSARELE ŞI MANIPULAREA
În opinia sa, "povestea cu «blocatul dosarelor» de Parlament este o manipulare care funcţionează pentru cei neinformaţi". "Nu poate fi «blocată» justiţia în Parlament, pentru că, în baza Constituţiei, pentru ca membrii fostelor guverne să fie protejaţi de abuzuri din partea noii puteri (lecţie învăţată de pe vremea lui Cuza, dar şi a lui Carol al II-lea), Parlamentul hotărăşte dacă trebuie sau nu să înceapă urmărirea penală şi dacă se face un dosar de urmărire penală sau nu.

Te rog să nu te iei după Monica Macovei. Pe vremea lui Ceauşescu, lucrurile mergeau altfel. Marea Adunare Naţională nu-şi bătea capul cu astfel de «fleacuri». Ştiu că vă place, şi ţie şi şefului tău, să îi menţineţi pe oameni în ceaţă şi să profitaţi de ignoranţa lor. Inclusiv a Monicăi Macovei. Cred însă că nu e corect ceea ce faceţi. Chiar dacă aşa scrie că trebuie să faceţi în documentul de strategie electorală al PD-L publicat ieri (marţi, n.r.) în ziare", scrie Năstase.

SFATURI
El consideră că "Traian Băsescu chiar crede că justiţia este doar ceea ce decide el". "Dragă Stolo, încearcă să rezişti tentaţiei de a face chiar tot ce ţi se comandă. Sunt convins că Traian Băsescu chiar crede că justiţia este doar ceea ce decide el. Şi că dosarele politice pe care i le dăruiesc prietenii de ziua lui sunt cele care reprezintă dovezi ale luptei împotriva corupţiei.

Dar justiţia şi lupta împotriva corupţiei nu înseamnă asta. (...) ştiu că datorezi mult lui Băsescu - care a plâns pentru tine -, dar, te rog, nu mai exagera cu dovezile publice de fidelitate. Oricum, nu contează", scrie în încheiere fostul premier.

×
Subiecte în articol: politic