x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dragnea: Cred că e bine ca noua comisie SRI să aibă o discuţie cu directorul Helvig

Dragnea: Cred că e bine ca noua comisie SRI să aibă o discuţie cu directorul Helvig

16 Ian 2017   •   20:51
Dragnea: Cred că e bine ca noua comisie SRI să aibă o discuţie cu directorul Helvig

O discuţie "lămuritoare" dintre noua comisie parlamentară de control a activităţii SRI şi directorul serviciului, Eduard Helvig, ar trebui să aibă loc, consideră preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, preşedinte al PSD. 

"Cred că este bine şi pentru SRI şi pentru comisia SRI ca sper săptămâna asta, dacă au posibilitatea să se organizeze şi comisia, să aibă loc o discuţie în noua comisie de control SRI şi conducerea serviciului român de informaţii, faţă de tot ce a apărut în presă şi faţă de măsurile care au fost luate în interiorul serviciului", a declarat Dragnea la Parlament. 

Întrebat dacă se referă şi la Florian Coldea, el a arătat că doar parlamentarii comisiei vor decide în acest sens. 

"Nu eu decid. Comisia SRI are o lege foarte clară, are nişte atribuţii foarte clare, destul de riguros scrise şi ei vor decide pe cine vor chema de acolo şi se vor consulta cu dl. Helvig, cu cine vrea dl. Helvig, cred că e mai puţin important. E important să aibă o discuţie lămuritoare cu directorul SRI care, sigur, îşi poate aduce, din punctul meu de vedere, pe cine crede de cuviinţă", a subliniat liderul PSD. 

În ceea ce priveşte comisia parlamentară pentru controlul activităţii SIE, Dragnea este de părere că aceasta ar trebui condusă tot de PSD. "Să vedem dacă avem baza legală şi procedurală să mărim numărul membrilor din Comisia SIE. Vreau ca PSD să conducă şi Comisia SIE. Cutuma de ani de zile, în ceea ce priveşte aceste două Servicii, a fost ruptă de preşedintele Iohannis. A propus şi la SRI şi la SRI doi membri PNL", a precizat preşedintele Camerei Deputaţilor. AGERPRES

×