x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dragnea despre Kovesi: Sincer, nu mă aşteptam să refuze prezenţa la comisia de anchetă

Dragnea despre Kovesi: Sincer, nu mă aşteptam să refuze prezenţa la comisia de anchetă

09 Iun 2017   •   14:10
Dragnea despre Kovesi: Sincer, nu mă aşteptam să refuze prezenţa la comisia de anchetă
Sursa foto: Christian Silva/Intact Images

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat vineri că nu se aştepta ca şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, să nu vină la audierea din cadrul Comisiei parlamentare de anchetă cu privire la alegerile prezidenţiale din 2009. 

"Sincer, eu nu mă aşteptam să refuze prezenţa la această comisie. Până la urmă, ce ar avea de ascuns? De ce s-ar ascunde să răspundă la nişte întrebări despre acea întâlnire? Dacă a fost o întâlnire nevinovată de ce s-ar feri să vorbească despre acea întâlnire? Nu ştiu ce va face comisia, mă aşteptam să accepte prezenţa la comisie", a spus Dragnea, la Palatul Parlamentului, întrebat dacă i se pare că refuzul şefei DNA de a veni la audieri ar încurca demersul comisiei de anchetă. 

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a anunţat joi, printr-o adresă trimisă Comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009, că nu se va prezenta la audierile din Parlament din 14 iunie, pe motiv că plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât că "procurorii nu pot fi citaţi şi obligaţi să se prezinte în calitate de martori în faţa Comisiilor parlamentare, deoarece, conform normelor constituţionale, fac parte din autoritatea judecătorească". 

"Referitor la adresa dumneavoastră cu nr. 4C-30/49/07.06.2017 privind solicitarea de a mă prezenta în dala de 14 iunie 2017 în faţa Comisiei parlamentare de anchetă, vă comunic faptul că, la data de 24 mai 2007, plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât că 'procurorii nu pot fi citaţi şi obligaţi să se prezinte în calitate de martori în faţa Comisiilor parlamentare, deoarece, conform normelor constituţionale, fac parte din autoritatea judecătorească'. Prin Decizia nr.317 din 13 aprilie 2006 şi Decizia nr.45 din 17 mai 1994, Curtea Constituţională a României a decis că dispoziţiile din regulamentele interne ale Senatului sau Camerei Deputaţilor care prevăd obligativitatea persoanelor citate de a se prezenta la comisia de anchetă sunt neconstituţionale. Faţă de aceste aspecte, vă comunic faptul că nu mă voi prezenta în data de 14 iunie 2017 la şedinţa Comisiei de anchetă", se preciza în adresa trimisă de Kovesi în atenţia preşedintelui comisiei, Mihai Fifor.

Sursa: www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: dragnea kovesi