x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dragnea: Este foarte puţin probabil să mai rămână coleg cu noi Cătălin Rădulescu

Dragnea: Este foarte puţin probabil să mai rămână coleg cu noi Cătălin Rădulescu

17 Mar 2017   •   17:17
Dragnea: Este foarte puţin probabil să mai rămână coleg cu noi Cătălin Rădulescu

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat vineri, la Reşiţa, că este foarte puţin probabil ca deputatul Cătălin Rădulescu să mai rămână în PSD, cel puţin pentru o perioadă. 

'Nu putem să ne prefacem că declaraţiile făcute de dumnealui au fost nişte glume sau că nu sunt importante. Am vorbit cu colegii mei şi, într-un termen rezonabil, vom avea o întâlnire, pentru că nu putem să facem un Comitet executiv doar pentru acest caz, dar din punctul meu de vedere este foarte puţin probabil să mai rămână coleg cu noi Cătălin Rădulescu, cel puţin pentru o perioadă. Afirmaţiile sunt de o gravitate foarte mare. Dincolo de glume, de alte excese pe care le-a mai avut, să spui, ca posesor legal de arme de foc, că eşti dispus să le foloseşti... În primul rând, nu ştiu dacă mai poate rămâne deţinător de arme. Nu e treaba mea, pentru că nu Parlamentul se ocupă de această treabă, ci alte structuri', a afirmat Liviu Dragnea. 

Liderul PSD s-a aflat vineri la Reşiţa alături de premierul Sorin Grindeanu şi de viceprim-ministrul Sevil Shhaideh, unde au avut o serie de întâlniri cu conducerea judeţului Caraş-Severin, cu primarii unităţilor administrativ-teritoriale din judeţ, directorii de deconcentrate şi conducerile UCMR şi Universităţii 'Eftimie Murgu' din municipiu. 

Declaraţiile deputatului Cătălin Rădulescu au prejudiciat partidul, iar parlamentarul trebuie să fie tras la răspundere, a afirmat vineri preşedintele PSD Argeş, Şerban Valeca, senator şi ministru al Cercetării. 

"Fiecare pasăre pe limba ei va pieri", a spus Valeca, în cadrul unei conferinţe de presă, adăugând că afirmaţiile făcute de Rădulescu în spaţiul public au adus "un prejudiciu de imagine imens" PSD Argeş, organizaţie din care face parte. 

Pe de altă parte, liderul PSD Argeş a anunţat că va avea o primă discuţie cu conducerea centrală a a partidului pe această temă abia în cursul săptămânii viitoare. 

"Nu am demarat nicio procedură (...). Pentru faptul că este deputat, indiferent unde este el la organizaţia de bază, trebuie să vorbesc cu Biroul Permanent Central şi dacă se decide, luăm în discuţie aici, local. (...) Nu am avut timp nici să mă întâlnesc cu conducerea partidului, probabil că (...) miercuri mă voi întâlni cu conducerea partidului, să vedem ce se decide, dacă va fi analiză la nivel central", a precizat Şerban Valeca. 

Parchetul General s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de tulburare a liniştii şi ordinii publice în urma declaraţiilor făcute de deputatul Cătălin Rădulescu. 

Totodată, poliţiştii din Argeş s-au sesizat din oficiu şi au anunţat verificări cu privire la respectarea regimului armelor şi muniţiilor, după ce Rădulescu a afirmat că deţine o armă letală. 

Cătălin Rădulescu, deputat PSD de Argeş, a declarat, într-un interviu pentru "Adevărul": "Pentru ce mai se duc oamenii în Piaţa Victoriei acum şi pentru ce noi nu ieşim împotriva lor cu tunurile de apă, dacă nu mai au motiv? Nu putem să transformăm în maidan, un loc în maidan, hai să facem cum se întâmplă în Franţa, în America, peste tot. Noi am făcut, am cerut autorizare, să ceară şi ei autorizare". 

El a mai spus că are o armă AKM: "Dacă vreodată mai vine cineva cu vreo idee să schimbe statul ăsta pentru care am luptat noi, sunt pregătit să ies cu arma să trag. Imediat! Imediat! Dar pot să ies unde vreau eu, dacă mă apucă vreo nebunie, pot să ies să trag unde vreau eu, e riscul meu şi hotărârea mea". 

Ulterior, Cătălin Rădulescu a declarat că a primit 150 de ameninţări cu moartea şi a anunţat că îi va da în judecată pe cei care au procedat în acest mod pe Facebook. 

Sursa: AGERPRES

×