x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dragnea: Grindeanu a spus că îşi pune demisia pe Facebook şi o trimite preşedintelui dacă nominalizează un premier PSD

Dragnea: Grindeanu a spus că îşi pune demisia pe Facebook şi o trimite preşedintelui dacă nominalizează un premier PSD

14 Iun 2017   •   23:12
Dragnea: Grindeanu a spus că îşi pune demisia pe Facebook şi o trimite preşedintelui dacă nominalizează un premier PSD
Sursa foto: DIANA OROS

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri că premierul Sorin Grindeanu a afirmat în cadrul şedinţei CExN că va respecta decizia coaliţiei, că îşi va pune demisia pe Facebook, dar că i-o va trimite preşedintelui Iohannis doar dacă acesta va nominaliza un premier de la PSD.

"Prima dată domnul Sorin Grindeanu a spus că va respecta decizia CEx, dar n-a mai rămas în sală să vadă care este acea decizie, dar că îşi va da demisia, o va pune pe Facebook a spus, o va publica şi că i-o va trimite preşedintelui Iohannis doar dacă preşedintele Iohannis confirmă că va pune ministru de la PSD. În a doua intervenţie a spus că din moment ce eu l-am propus pe dânsul prim-ministru şi pe miniştrii din guvern - eu nu i-am pus pe miniştrii acasă la mine în bucătărie, au fost mai mulţi oameni atunci când am format guvernul (...) - pentru asta trebuie să îmi dau demisia, pentru că l-am propus pe dumnealui şi miniştrii din guvern, după care a plecat din sală", a afirmat liderul PSD, într-o conferinţă de presă.

El a mai calificat condiţionarea impusă de premier pentru a-şi da demisia drept "o abordare incorectă şi necinstită" şi a afirmat că preşedintele va ţine cont de o propunere a coaliţiei.

"Cred că este o abordare incorectă şi necinstită a domnului Grindeanu, pentru că preşedintele României, în opinia mea, nu poate fi condiţionat. Şi cred că este un joc din care sper să iasă, spunând în acelaşi timp că va respecta decizia Comitetului Executiv Naţional şi decizia colegilor de la ALDE. Preşedintele Iohannis nu cred că nu va ţine seama de o propunere a coaliţiei, pentru că eu sunt absolut convins că am depăşit perioada de după alegeri şi preşedintele Iohannis, ca şi noi, nu intenţionează să genereze sau să provoace o criză politică", a mai spus Dragnea. www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: liviu dragnea sorin grindeanu