x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dragnea, la Târgu Jiu: Nu acceptăm să închidem minele

Dragnea, la Târgu Jiu: Nu acceptăm să închidem minele

03 Mar 2019   •   17:05
Dragnea, la Târgu Jiu: Nu acceptăm să închidem minele

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminică, la Târgu Jiu, că PSD nu va accepta închiderea minelor din zonă, el subliniind că acestea înseamnă resurse de energie, dar şi o ''problemă socială''.

"Nu cred că este posibil să acceptăm să închidem exploatări ale unor resurse pe care le are această ţară. De ce să închidem minele? De ce să terminăm cu mineritul în România? De ce, când alte ţări îşi modernizează instalaţiile şi procesul de minerit ca să scoată mai mult cărbune? Mineritul înseamnă o chestiune economică, benefică, înseamnă resurse de energie de care nu trebuie să ne batem joc, înseamnă, de asemenea, şi o problemă socială. Aduceţi-vă aminte cine a început procesul de închidere a minelor. Un om tot din Oltenia, Berceanu, aduceţi-vă aminte cu cât cinism se vorbea despre închiderea minelor, ca şi cum acolo erau nişte oameni care nu contau. Şi vorbeam de mii de destine, de destinul unei zone întregi. 'Le închidem'. 'De ce?' 'Uite aşa, că aşa ne-a spus nouă Europa' sau nu ştiu cine le spunea lor", a afirmat Dragnea, în discursul susţinut la conferinţa judeţeană de alegeri a PSD Gorj.

Liderului PSD i-a răspuns astfel unui primar PSD din judeţ, care a criticat faptul că exploatările miniere din zonă sunt în pericol de a fi închise.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: dragnea targu jiu mine