x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dragnea, lui Băsescu: Finanţăm acum mii de obiective iniţiate de PDL, care a vândut iluzii

Dragnea, lui Băsescu: Finanţăm acum mii de obiective iniţiate de PDL, care a vândut iluzii

22 Noi 2013   •   16:56
Dragnea, lui Băsescu: Finanţăm acum mii de obiective iniţiate de PDL, care a vândut iluzii

Vicepremierul Liviu Dragnea i-a transmis, vineri, preşedintelui Traian Băsescu, care a afirmat că va retrimite Parlamentului Legea bugetului pe 2014 dacă va fi adoptată cu fondurile iniţiale alocate MDRAP, că acest minister finanţează acum mii de obiective iniţiate de PDL, care "a vândut iluzii", informează mediafax.ro.

"Am auzit de această afirmaţie (a lui Traian Băsescu, n.r.) Noi discutăm de finanţarea, prin acest minister pe care îl conduc deocamdată, a câteva mii de obiective de investiţii iniţiate în anii trecuţi de un partid care numeşte PDL, de o guvernare PDL, un partid vânzător de iluzii, care a deschis mii de şantiere în România, un partid de la care eu am înţeles că nu a fost interesat să şi finalizeze acele lucrări şi să producă dezvoltare locală, ci a vrut să vândă iluzii", i-a transmis Dragnea lui Băsescu.

El a susţinut că în campaniile electorale din trecut, de câte ori miniştrii PDL megeau prin ţară promiteau nişte investiţii care ar fi fost începute şi lăsate aşa.

"Şi când mai mergeau pe acolo, iar mai începeau nişte investiţii. Acest un miliard şi 300 de milioane - care este o sumă mică - în completare la ceea ce a fost şi anul trecut, dar administraţi mult mai bine şi cu simţ gospodăresc şi pe baza unei strategii adevărate, nu pe baza unei risipiri haotice a banilor în ţară, ne vor ajuta să finalizăm peste 2000 de obiective în România", a spus Dragnea.

"Dacă Legea bugetului va fi retrimisă de cineva care nu vrea să se dezvolte România, o să fiu curios să văd şi chestia asta", a adăugat Dragnea.

El a mai susţinut că, spre deosebire de guvernele PDL pe care "le-a moşit şi le-a susţinut Băsescu", când banii au fost alocaţi aproape numai pe criterii politice, începând cu 2013 şi continuând cu 2014 banii au fost şi vor fi alocaţi pe criterii de dezvoltare.

"Voi prezenta în foarte scurt timp lista obiectivelor de investiţii care au fost finaţate şi care vor fi finanţate în perioada următoare şi având într-o coloană culoarea politică a primarilor. Principalul criteriu pe care banii au fost alocaţi şi vor fi alocaţi reprezintă stadiul fizic al lucrărilor, indiferent de culoarea politică a primarilor", a spus Dragnea.

El a arătat că abordarea preşedintelui Băsescu, care consideră că finanţarea acestor obiective va ajuta PSD în 2014, care este an electoral, este una greşită.

"E o abordare greşită din partea preşedintelui. Cel puţin la acest minister nu a fost utilizat criteriul politic, nici în ce priveşte finanţarea din bugetul de stat, nici finanţarea din programe europene", a mai spus Dragnea.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la B1, că va trimite înapoi bugetul de stat pe 2014, dacă se păstrează creşterea accizei la benzină cu 7 cenţi şi se menţine creşterea cu o mie de miliarde la ministerul Dezvoltării, condus de Liviu Dragnea.

"Mă uit la bugetul anului viitor. Eu voi trimite bugetul înapoi, dacă rămâne aşa. Argumentul, am văzut la Ministerul lui Liviu Dragnea, este o creştere a bugetului cu o mie de miliarde", a spus preşedintele.

El a arătat că această creştere merge la regenerare urbană a municipiilor şi oraşelor, la modernizarea satului românesc, unde cresc alocările de la 199 de milioane la 800 de milioane şi la infrastructură de nivel judeţean, unde alocările cresc de la 77 de milioane, la 100 de milioane.

"Asta înseamnă o alocare suplimentară de 1,2 miliarde, pentru administraţiile locale, în condiţiile în care toate aceste programe sunt finanţate şi cu bani europeni", a mai declarat Băsescu.

Şeful statului a menţionat că mai sunt necheltuiţi vreo 3 miliarde de euro, pentru aceste programe, de la dezvoltare rurală şi de la 1 ianuarie, intrăm pe exerciţiul bugetar nou al Uniunii Europene, astfel că, celor 3 miliarde li se adaugă alte 7 miliarde alocate pentru astfel de programe.

"În loc să utilizăm banii europeni, dăm banii direct şi sunt banii de la creşterea de la benzină. Dacă nu vor renunţa la creşterea cu 7 cenţi a accizei la benzină şi vor menţine aceşti bani care pot fi uşor substituiţi cu bani europeni, le trimit bugetul înapoi, pentru că sunt bani furaţi din banii tuturor, pentru ca să asigure bani de campanie, cu licitaţii, cu atribuiri directe", a mai spus Băsescu. 

×
Subiecte în articol: liviu dragnea traian basescu