x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dragnea: O să cer o audienţă la ministrul Justiţiei ca să-i explic că Parlamentul nu e anexa Guvernului

Dragnea: O să cer o audienţă la ministrul Justiţiei ca să-i explic că Parlamentul nu e anexa Guvernului

20 Apr 2017   •   14:16
Dragnea: O să cer o audienţă la ministrul Justiţiei ca să-i explic că Parlamentul nu e anexa Guvernului

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a afirmat joi că ministrul Justiţiei întârzie foarte mult cu pachetul de propuneri pentru îmbunătăţirea situaţiei din penitenciare, care trebuie inclus în legea graţierii, şi a menţionat că o să ceară o audienţă la ministrul Tudorel Toader ca să-i explice că "Parlamentul nu e anexa Guvernului". 

"Ministerul Justiţiei să ne prezinte care este planul dumnealor pentru a rezolva problema de la care s-a pornit această dezbatere, şi anume situaţia din penitenciare. Este suficientă legea graţierii sau nu? Au stabilit un program de investiţii, de construire de noi penitenciare, au stabilit un program de pedepse alternative, un pachet de propuneri, au stabilit un program de modernizare a penitenciarelor existente? Aştept şi eu să văd dacă ministrul Justiţiei până acum a făcut acest plan sau acest pachet legislativ, după care o să spun un punct de vedere. Se pare că dl ministru întârzie foarte mult şi cred că nu se mai poate întârzia. A zis că vine în trei săptămâni cu un pachet de propuneri, n-a venit, până la urmă legea graţierii o să fie aprobată tacit, că nu vine Ministerul Justiţiei", a declarat Liviu Dragnea la Palatul Parlamentului. 

El a spus că o să ceară o audienţă la ministrul Justiţiei pentru a-i atrage atenţia că este aşteptat la Parlament cu un set de propuneri legislative. 

"O să cer o audienţă la ministrul Justiţiei, după ce în prealabil mi-o avizează prim-ministrul, ca să-i explic că totuşi Parlamentul nu e anexa Guvernului. O să am îndrăzneala să fac lucrul acesta, pentru că întârzie nepermis de mult. Se lungeşte foarte mult discuţia despre un subiect care nu mai începe. Şi cred că ar trebui să ne ocupăm în mod serios de toate lucrurile care sunt anunţate public şi finalizate într-un fel sau altul", a arătat Dragnea. 

Pe de altă parte, întrebat dacă ministrul Justiţiei mai beneficiază de susţinere, Dragnea a răspuns: "Beneficiază de orice susţinere în condiţiile în care este o coerenţă şi un termen cât de cât realist, dar nu poţi să beneficiezi de susţinere la nesfârşit". AGERPRES

×