x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dragnea: OUG 13 este abrogată; avem un vid legislativ care trebuia să fie acoperit de această ordonanţă

Dragnea: OUG 13 este abrogată; avem un vid legislativ care trebuia să fie acoperit de această ordonanţă

14 Feb 2017   •   18:17
 Dragnea: OUG 13 este abrogată; avem un vid legislativ care trebuia să fie acoperit de această ordonanţă

Preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PSD Liviu Dragnea, a declarat marţi că Ordonanţa 13/2017 este abrogată, adăugând că există însă un vid legislativ care trebuia să fie acoperit de acest act normativ, vid legislativ pe care au apărut deja decizii ale instanţelor de judecată. 

"Ordonanţa 13 este abrogată. Dacă cei din Comisia juridică ajung la concluzia că trebuie să o mai abrogăm încă o dată sau trebuie să facem orice e nevoie, o să o facem şi pe asta cât de repede. A venit în Parlament, cred că săptămâna viitoare, luni sau marţi cel mai târziu, legea de aprobare a Ordonanţei 14 se adoptă. Dacă e nevoie să facem ceva şi pe Ordonanţa 13, facem şi aici. Dar nu vi se pare că discutăm totuşi despre nimic? Eu v-am spus punctul meu de vedere. Noi avem altă problemă. Ordonanţa 13, Ordonanţa 14, avem un vid legislativ care trebuia să fie acoperit de acea ordonanţă numărul 13. S-a presat abrogarea ei. Pe acel vid legislativ au apărut deja decizii ale instanţelor de judecată. Aici suntem", a spus Dragnea la Palatul Parlamentului, întrebat ce se va întâmpla în Parlament cu Ordonanţa 13. 

El a adăugat că parlamentarii PSD "vor vota aşa cum trebuie ca Ordonanţa 13 să nu existe". 

Întrebat dacă există posibilitatea ca pe Ordonanţa 13 să se facă toate modificările pentru punerea în acord cu deciziile CCR sau e de preferat iniţierea unui proiect de lege care să fie dezbătut în Parlament, Dragnea a precizat că pe acest subiect trebuie să se exprime preşedinţii celor două comisii juridice şi noul ministru al Justiţiei. 

"Aici trebuie să se exprime cât de curând preşedinţii celor două comisii juridice şi noul ministru al Justiţiei pe care îl aşteptăm cu toţii. (...) Am înţeles că se mai caută încă un pretext de enervare. Nu există acest pretext", a menţionat preşedintele Camerei Deputaţilor. AGERPRES

×