x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dragnea: România trebuie să susţină organizarea unei Conferinţe pentru Europa, trebuie să participe activ la acest proiect

Dragnea: România trebuie să susţină organizarea unei Conferinţe pentru Europa, trebuie să participe activ la acest proiect

05 Mar 2019   •   20:37
Dragnea: România trebuie să susţină organizarea unei Conferinţe pentru Europa, trebuie să participe activ la acest proiect
Sursa foto: Lucian Alecu

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, lider al PSD, se declară în acord cu mesajul transmis de preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, privitor la UE şi punctează că România trebuie să susţină "organizarea unei Conferinţe pentru Europa, (...) trebuie să participe activ la acest proiect".

"Am citit mesajul preşedintelui Franţei, domnul Emmanuel Macron! Uniunea Europeană trebuie să revină la valorile şi principiile pe care a fost clădită - de la drepturile fundamentale ale omului până la coeziunea socială şi economică. Preşedintele Macron propune interzicerea finanţării partidelor politice de către puteri străine. Total de acord! Inclusiv finanţarea indirectă şi netransparentă prin campanii de propagandă susţinute de organizaţii paravan", a scris Liviu Dragnea, pe pagina sa de Facebook.

Liderul social-democraţilor se declară "total de acord" şi că trebuie să existe reguli europene care să interzică instigările la ură şi violenţă pe internet.

"Poate că, dacă preşedintele Iohannis va citi mesajul omologului său francez, va înţelege că ura şi violenţa nu pot face parte din registrul 'opiniilor politice'", adaugă Dragnea.

El spune, de asemenea, că este "total de acord cu reformarea Spaţiului Schengen, care să includă toate statele membre şi mai ales România, care oferă frontieră sigură către Orientul Mijlociu".

"Total de acord cu un tratat de apărare şi securitate pan-european, împreună cu NATO. România este deja în al treilea an în care îşi respectă angajamentul de a aloca 2% din PIB pentru Apărare. Total de acord cu sancţionarea sau chiar interzicerea companiilor care nu îşi plătesc corect impozitele în statele în care fac profit, care nu respectă normele de mediu şi care oferă produse de calitate proastă în statele din estul Europei", scrie Dragnea.

Preşedintele PSD conchide: "România trebuie să susţină organizarea unei Conferinţe pentru Europa! România trebuie să participe activ la acest proiect!".

Crearea unei "preferinţe europene" în materie de concurenţă, protejarea vieţii politice de ingerinţe externe şi atacuri cibernetice, un Consiliu de securitate european care să includă Marea Britanie sau revizuirea Acordului Schengen se numără printre principalele propuneri prezentate de preşedintele Emmanuel Macron într-un articol-platformă, intitulat "Pentru o renaştere europeană", publicat luni seară în media din statele membre ale UE, transmite AFP.

Şeful statului francez mai propune ca, până la sfârşitul anului, împreună cu reprezentanţi ai instituţiilor europene şi ai statelor membre, să se organizeze o Conferinţă pentru Europa, "pentru a propune toate schimbările necesare proiectului nostru politic, fără tabu-uri sau revizuirea tratatelor". "Această conferinţă ar trebui să permită participarea cetăţenilor şi consultarea mediului universitar, a partenerilor sociali, a reprezentanţilor religioşi şi spirituali", spune Macron.

AGERPRES

×