x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dragnea: "Toader să ceară să i se transmită dacă cei care au vizitat arhiva SIPA aveau certificate ORNISS"

Dragnea: "Toader să ceară să i se transmită dacă cei care au vizitat arhiva SIPA aveau certificate ORNISS"

30 Mai 2017   •   16:19
Dragnea: "Toader să ceară să i se transmită dacă cei care au vizitat arhiva SIPA aveau certificate ORNISS"
Sursa foto: Christian Silva/Intact Images

 Preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul social-democraţilor Liviu Dragnea, i-a cerut marţi ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, să solicite şefului ORNISS să îi transmită dacă toate persoanele care au vizitat arhivele SIPA aveau certificate de acces la informaţii clasificate. 

Dragnea a menţionat că a avut zilele trecute o discuţie de cinci minute cu ministrul Justiţiei, discuţie care nu a făcut parte din evaluarea pe care o face miniştrilor Cabinetului Grindeanu. 

"A venit să mă întrebe cum să facem cu calendarul proiectelor de legi pe care intenţionează să le trimită la Parlament, restul de legi pentru Justiţie, şi eu i-am spus că noi suntem aici, deci oricând suntem dispuşi şi le aşteptăm. Nu vreau să mă pronunţ acum (dacă este mulţumit de activitatea ministrului Justiţiei - n.r.). Apropo, dacă tot vorbim de ministrul Justiţiei, cred că domnul ministru ar trebui să ceară, pentru că este cel mai îndrituit, să ceară directorului ORNIS, cred că aşa este titulatura, să i se transmită dacă toate persoanele care au apărut în acele procese-verbale că au vizitat arhiva SIPA aveau certificat de acces la informaţii clasificate ca şi secrete de stat, pentru că este important să ştim dacă toţi cei care au intrat acolo aveau certificat de acces la informaţii clasificate ca secret de stat. Dacă nu o va face domnul ministru, o să o fac eu, dar poate şi această cerere publică este luată în seamă", a spus Dragnea, la Palatul Parlamentului.

În altă ordine de idei, Liviu Dragnea a susţinut că evaluarea miniştrilor Guvernului Grindeanu continuă şi este posibil ca ele să fie finalizate săptămâna viitoare. 

"Au fost evaluaţi o parte dintre ei, urmează alţii, sunt în contact permanent cu domnul Tăriceanu. Numai după ce finalizăm toată analiza atunci putem avea o discuţie serioasă (dacă este cazul să se facă remaniere - n.r.) şi care să fie făcută publică, discuţie care să fie continuată în interiorul partidelor - ALDE şi PSD", a menţionat el.

Sursa: www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: sipa drangea orniss