x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Drulă: Trăim cel mai periculos moment pentru democrația românească din ultimii 25 de ani

Drulă: Trăim cel mai periculos moment pentru democrația românească din ultimii 25 de ani

de Redacția Jurnalul    |    24 Noi 2023   •   13:00
Drulă: Trăim cel mai periculos moment pentru democrația românească din ultimii 25 de ani

„Trăim cel mai periculos moment pentru democrația românească din ultimii 25 de ani”, spune Cătălin Drulă, despre anunțul DNA privind dosarul în care e implicat și Vlad Voiculescu.

„O paradigmă liberală pentru modernizarea României - 10 ani mai târziu. Starea democrației în România: o viitoare problemă pe agenda UE? Statul de drept este călcat în picioare. Trăim cel mai periculos moment pentru democrația românească din ultimii 25 de ani. Este mai rău ca pe vremea lui Năstase, pentru că acum, sub acoperirea războiului, se acționează subtil și pervers. Observăm o spirală a tăcerii, un climat al fricii”, spune Cătălin Drulă, în cadrul unui eveniment organizat de Renew Europe și USR.

Liderul USR a subliniat că dosarul deschis împotriva lui Vlad Voiculescu este „un exemplu alarmant de folosire a instituțiilor statului împotriva opoziției politice”.

„De ce DNA, cu un procuror care i-a îngropat plagiatul lui Ciucă, face un dosar la comandă, care atacă opoziția? Vlad Voiculescu este pe lista USR pentru europarlamentare, i se deschide un dosar. De ce? Pentru un mecanism european comun de achiziții care a fost aplicat în toate țările din Europa? Vedem un sistem militarizat, care nu crede în guvernarea civilă. (...) Sunt hărțuiți colegii mei, primarii USR sunt amenințați și șantajați. Ce caută Marcel Ciolacu prin birourile primarilor USR să-i amenințe?”, adaugă președintele USR.

De asemenea, Cătălin Drulă a mai acuzat că finanțarea PMP a fost tăiată pentru a preveni o alianță cu USR și a ridicat întrebări privind actualele acuzații aduse de ANI lui Nicușor Dan.

„2024 este șansa pe care, dacă o ratăm, o pierde o generație. Este șansa să îi oprim. România își va pierde calea democratică și europeană dacă lor le iese planul pentru anul viitor. Și atacul pe care l-au declanșat împotriva opoziției democratice din România nu este întâmplător. Avem sondaje de opinie recente care arată că ne luptăm pentru câștigarea alegerilor europarlamentare și este panică. (...) Nu renunțăm, nu cedăm. Sistemul vostru va cădea”, încheie Drulă.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: Cătălin Drulă dna