x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dumitru Sechelariu s-a dat in spectacol

Dumitru Sechelariu s-a dat in spectacol

19 Iun 2004   •   00:00

POLITIC

Consiliul Local Bacau a aprobat joi o hotarare introdusa cu cateva ore inainte de inceperea sedintei pe ordinea de zi, prin care actualul primar al municipiului, Dumitru Sechelariu, poate sa construiasca locuinte pe un teren aflat la intrarea in Parcul Gheraiesti din Bacau.
DANA PICIU

Hotararea a fost aprobata fulger de consiliu, cu 23 de voturi pentru din 27 de consilieri prezenti. Hotararea permite unor persoane fizice, la care se adauga si Fabrica de hartie Letea, detinuta de Sechelariu, sa costruiasca locuinte pe terenul de la intrarea in Parcul Gheraiesti. Secretarul municipiului Bacau, Dumitru Popa, a explicat ca acest proiect trebuia aprobat cat mai curand, deoarece noul consiliu va putea fi alcatuit abia luna viitoare, ceea ce ar fi dus la intarzierea inceperii constructiilor in acest an, asa cum prevede proiectul. Terenul pe care urmeaza sa fie facute constructiile face parte din domeniul privat al primariei si, conform autoritatilor, a fost retrocedat vechilor proprietari.

Propaganda cu un preot

La mitingurile electorale pe care le organizeaza aproape zilnic candidatul PSD la Primaria Bacau poate fi vazut adeseori si un preot care striga la portavoce "Votati-l pe Dumitru Sechelariu!". Este vorba despre Vasile Baciu, un preot raspopit, cu un trecut extrem de controversat. A slujit la Parohia "Cuvioasa Parascheva", dar Episcopia Romanului si Husilor l-a eliminat pentru ca trecuse la o secta din care facea parte sotia sa. In urma unei anchete s-au constatat in activitatea preotului o serie de nereguli. Enoriasii s-au plans ca preotul vindea in biserica la pret dublu lumanarile pe care le cumpara la kilogram de la piata si ca cerea sume enorme pentru cununii, botezuri si inmormantari.

Spectacol electoral pentru minori

Pentru ca asa a vazut la PSD Bucuresti, Sechelariu a organizat joi seara un mare spectacol in fata Salii Sporturilor, in care au evoluat Pepe, Directia 5, Andreea Balan, Autentic, Blondy, Class. Pentru prima data de la demararea campaniei electorale, la manifestatia pro-Sechelariu a aparut si controversatul om de afaceri Corneliu Iacubov, care de trei zile a fost numit seful staff-ului de campanie al actualului primar.

Iacubov a fost cel care i-a dat lui Pepe un buchet de flori pe care, ulterior, acesta din urma i l-a oferit pe scena primarului. Tot Iacubov a fost cel care a aruncat in multime tricouri marca Sechelariu.

A atacat adversarii si presa

De pe scena spectacolului nu a lipsit Sechelariu, care a tinut un discurs. El a inceput prin a multumi tinerilor de 16 ani si copiilor de 4 ani ca l-au votat in 1996 si 2000. A trecut apoi la invective la adresa lui Traian Basescu, apoi a spus despre Antena 1 ca i-a facut nemancati si nespalati pe bacauani. Nu a uitat sa aminteasca nici despre Jurnalul National si Gazeta Sporturilor ca fiind dusmanii de moarte ai bacauanilor. La final, Sechelariu le-a spus tinerilor ca are 66 de procese pe rol si 22 de avocati si ca vrea sa treaca peste toate acestea cu bine. "Nu ma vindeti Bucurestiului, ca eu sunt fiul vostru! Ajutati-ma sa raman primar, va rog sa ma sprijiniti pentru ca daca vine adversarul meu la primarie, in soselele pe care le-am asfaltat o sa apara gropi, iar becurile pe care le-am pus pe strada vor disparea", a mai strigat plangaret de pe scena Sechelariu.

SUMAR Alegeri 20 iunie 2004

Mergem iar la vot

Dumitru Sechelariu s-a dat in spectacol

Atmosfera electorala "molcuta" in orasul de la poalele Feleacului
×
Subiecte în articol: politic sechelariu