x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică După trocul cu PRM - Un senator PD-L trece la PNL

După trocul cu PRM - Un senator PD-L trece la PNL

09 Sep 2008   •   00:00
După trocul cu PRM - Un senator PD-L trece la PNL

După ce Cătălin Avramescu a renunţat la candidatura şi aparteneţa sa la PD-L, iar Grupul pentru Dialog Social (GDS) a avertizat că societatea civilă nu va accepta niciodată o apropiere între PD-L şi PRM, ieri în PD-L s-a mai înregistrat o undă de şoc a trocului pe care democrat-liberalii l-au semnat săptămîna trecută cu PRM.



După ce Cătălin Avramescu a renunţat la candidatura şi aparteneţa sa la PD-L, iar Grupul pentru Dialog Social (GDS) a avertizat că societatea civilă nu va accepta niciodată o apropiere între PD-L şi PRM, ieri în PD-L s-a mai înregistrat o undă de şoc a trocului pe care democrat-liberalii l-au semnat săptămîna trecută cu PRM. Senatorul PD-L Ni-colae Neagu (foto) a demisionat din partid şi a renunţat la funcţia de preşedinte al Comisiei economice, funcţie pe care PD-L a primit-o tocmai în baza trocului cu PRM. Declarîndu-se incapabil să accepte o funcţie primită ca urmare a unui astfel de troc, Neagu a subliniat că este un politician fidel valorilor de dreapta, valori politice care erau întruchipate de fosta Alianţă D.A. Şi cum PD-L a renunţat la aceste valori prin apropierea de PRM, Nicolae Neagu a spus că, deşi legal va rămîne senator independent, el se va afilia grupului PNL din Senat. Săptămîna trecută, PD-L a decis să cedeze PRM o funcţie de vicepreşedinte al Senatului, postul revenind lui C.V. Tudor.

“O GREŞEALĂ”.
În schimbul funcţiei de vicepreşedinte al Senatului, PD-L a primit de la PRM cîte un post de secretar al Camerei Deputaţilor şi Senatului şi preşedinţia Comisiei economice a Senatului. La sfîrşitul aceleiaşi săptămîni, vicepreşedintele PD-L, deputatul Ioan Oltean, declara, că, în opinia sa, faptul că PD-L i-a cedat lui Vadim această funcţie  a fost o “greşeală”, adăugînd că formaţiunea sa nu are nici cea mai mică intenţie să colaboreze cu PRM. (Aniela Nine)

×
Subiecte în articol: politic pd-l