x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică E oficial: Alegerile locale, stabilite la 10 iunie

E oficial: Alegerile locale, stabilite la 10 iunie

12 Mar 2012   •   21:00
E oficial: Alegerile locale, stabilite la 10 iunie

Guvernul a decis marti ca alegerile locale sa aiba loc la 10 iunie si sa aloce aproximativ 100 milioane lei pentru organizarea lor, cu o treime mai mult decat la scrutinul din urma cu patru ani, au declarat agentiei Mediafax surse oficiale.

Data alegerilor a fost stabilita prin hotarare de guvern, iar intr-un comunicat transmis ulterior de Executiv se arata ca, potrivit programului calendaristic, pana la 31 martie 2012 vor fi desemnati judecatorii din Biroul Electoral Central. Partidele si aliantele politice si organizatiile cetatenilor apartinand minoritatilor nationale vor comunica BEC, pana in 10 aprilie, semnele electorale, urmand ca acestea sa fie aduse la cunostinta publicului, iar pana la 1 mai vor fi adresate solicitarile pentru alocarea timpilor de antena.

Pana la 1 mai 2012 vor fi depuse candidaturile, iar campania electorala va incepe cu 30 de zile inainte de data desfasurarii alegerilor, respectiv in 11 mai, si se va incheia in data de 9 iunie, ora 7:00. Procesul de votare din 10 iunie va incepe la ora 7:00 si se incheie la ora 21:00. 'In cazul turului al doilea de scrutin pentru alegerea primarului sau pentru alegerea presedintelui consiliului judetean, potrivit legii, acesta va avea loc la doua saptamani de la primul tur, respectiv, in 24 iunie 2012', se arata in comunicat.

Tot prin hotarare de guvern au fost numerotate circumscriptiile electorale judetene si a municipiului Bucuresti, numaratoarea facandu-se crescator in ordine alfabetica a denumirii judetelor. Exceptie a facut municipiul Bucuresti, care va fi circumscriptia electorala nr 42.

×