x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică EBa se vrea în comisia de buget-finanţe a Parlamentului European

EBa se vrea în comisia de buget-finanţe a Parlamentului European

de Ovidiu Ciutescu    |    08 Iun 2009   •   00:00
EBa se vrea în comisia de buget-finanţe a Parlamentului European
Sursa foto: /Reuters

Proaspăt europarlamentar, Elena Băsescu a a afirmat în această dimineaţă, într-o intervenţie la RFI România, că ar dori să lucreze în comisia buget-finanţe a PE. Fiica preşedintelui spune că i se potriveşte această funcţie întrucât "meseria ei este cea de economist", precizând totodată că este interesată şi de "politica externă în general".



"Am spus, la comisia de buget - finanţe, pentru că meseria mea este cea de economist şi trebuie să optez pentru ceva ce este în domeniul meu şi pentru comisia de politică externă. Sunt foarte interesată de politica externă în general", a explicat EBa, citată de Mediafax. Întrebată cum se aşteaptă să fie primită în Parlamentul European, Elena Băsescu a spus că lideri ai PE, precum Joseph Daul, care o cunoaşte din timpul stagiaturii sale la Parlamentul European, şi Antonio Lopez i-au transmis că este "binevenită tot timpul în grupul popularilor europeni".

Despre categoria de votanţi care au ales-o, Elena Băsescu a arătat că sociologii vor indica acele categorii sociale care i-au dat votul, ea adăugând că are un electorat al său, care, "până acum, a fost greu de identificat".

În legătură cu criticile privind imaginea sa, Elena Băsescu a răspuns: "Care imagine ? Deci asta este vina presei, eu am fost pur şi simplu o ţintă. Imaginea mea este foarte departe de cea pe care mi-a fabricat-o presa şi în această campanie electorală s-a văzut. Au încercat să-mi pună amprenta de agramată, de persoană incultă, de persoană care nu ştie să-şi susţină poziţia şi ideile. Am dovedit cu ajutorul acestei campanii electorale că nu este aşa, că am fost pur şi simplu o ţintă. S-a dorit ca preşedintele României să aibă un copil cu care să-i fie ruşine. Dar nu a fost aşa". Candidat independent pentru Parlamentul European, Elena Băsescu, fiica cea mică a preşedintelui Traian Băsescu, a obţinut peste 4 la sută din voturile alegătorilor de duminică.

×
Subiecte în articol: politic