x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ecaterina Andronescu a fost demisă din funcția de ministru al Educației

Ecaterina Andronescu a fost demisă din funcția de ministru al Educației

de Georgiana Oprea    |    02 Aug 2019   •   14:08
Ecaterina Andronescu a fost demisă din funcția de ministru al Educației

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a fost demisă în urma unor declarații pe care le-a făcut la Antena 3. „Totuși, eu am învățat de acasă să nu mă urc cu un străin în mașină”, a declarat Ecaterina Andronescu în cadrul emisiunii „Punctul de Întâlnire”, moderată de Radu Turdor.

Premierul României, Viorica Dăncilă, a declarat că Ecaterina Andronescu a făcut afirmații care arată lipsă de înțelegere.

"Am decis să o demit astăzi pe doamna Ecaterina Andronescu din funcția de Ministru al Educației pentru declarațiile profund greșite făcute recent în cadrul unei emisiuni televizate. Sunt afirmații care arată lipsă de înțelegere – punctual, a cazului de la Caracal și, în general, a modului în care trebuie să ne protejăm copiii de răpiri, agresiuni, abuz și trafic de persoane - din partea doamnei Andronescu. Este o atitudine lipsită de responsabilitate, care nu reflectă poziția Guvernului și care nu îmi doresc să devină asimilată cu Executivul pe care îl conduc. Orice astfel de derapaj din partea membrilor Guvernului va fi, de acum înainte, sancționat în același mod. La fel cum voi denunța public orice acțiune sau declarație din partea oponenților politici, dacă vor încerca să profite electoral pe seama durerii pricinuite de ceea ce s-a întâmplat în Caracal. Pentru preluarea interimatului la Ministerul Educației îl voi propune pe domnul Valer-Daniel Breaz, actualul ministru al Culturii", a precizat premierul Dăcilă pe Facebook.

×