x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ecaterina Andronescu ar putea ajunge primar de sector. Vezi candidaţii USL pentru Bucureşti

Ecaterina Andronescu ar putea ajunge primar de sector. Vezi candidaţii USL pentru Bucureşti

de Robert Veress    |    14 Oct 2011   •   18:20
Ecaterina Andronescu ar putea ajunge primar de sector. Vezi candidaţii USL pentru Bucureşti

Conform unor sondaje comandate de USL, alianta ar obtine la alegerile locale din Bucuresti 63% din voturi. PDL s-ar clasa pe locul al doilea, cu 25%.

In urma negocierilor din cadrul uniunii, liberalii si conservatorii vor avea candidati in trei sectoare, iar social-democratii, in celelalte trei.

La Sectorul 1 – candidatul este Andrei Chiliman, primarul in exercitiu. La Sectorul 2 va candida Rodica Nassar. La Sectorul 3, insa, unde liderul sondajelor este PDL-istul Liviu Negoita, liberalii au desemnat un candidat mai putin cunoscut – Florin Alexe, presedintele organizatiei de tineret aPNL. La Sectorul 4 va candida Popescu-Piedone, la Sectorul 5 – Marian Vanghelie.

La Sectorul 6, singurul candidat viabil al uniunii este Ecaterina Andronescu. Din partea liberalilor si-ar fi dorit candidatura trezorierul PNL Rares Manescu, numai ca sondajele preliminare il pozitioneaza mult mai jos decat Andronescu. Fostul ministrul al Educatiei a declarat pentru Jurnalul National ca propunerea initiala in ceea ce o priveste a pornit de la faptul ca Politehnica se afla in Sectorul 6, 'dar nu vreau sa ne grabim. Va rog sa asteptam rezultatul sondajelor si apoi ma voi pronunta'.

Pe de alta parte, surse din USL care au participat la negocierile de azi ne-au declarat ca cel care a impus-o, practic, pe Ecaterina Andronescu este Miron Mitrea – coordonatorul campaniei USL pe Bucuresti.

×