x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Elena Udrea a depus plângeri penale împotriva membrilor Comisiei parlamentare!

Elena Udrea a depus plângeri penale împotriva membrilor Comisiei parlamentare!

20 Aug 2009   •   00:00

Ministrul Turismului Elena Udrea a depus în această dimineaţă o plângere la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie împotriva membrilor Comisiei Parlamentare. În document ea îi acuză pe Ludovic Orban, Aura Vasile, Adriana Săftoiu, Claudiu Toga şi Dumitru Chiriţă, de abuz şi asociere în vederea comiterii de infracţiuni.



Ministrul Turismului Elena Udrea a afirmat, la ieşirea din sediul Parchetului instanţei supreme, că demersul său survine dezvăluirii de către presă a "complotului" împotriva sa, de către cei cinci membri ai Comisiei pe care îi acuză de abuz în serviciu contra interesului public, abuz în serviciu contra interesului persoanei, asociere în vederea comiterii de infracţiuni şi încercarea de a determina mărturii mincinoase.

Duminică seară, spune Mediafax, pe mai multe bloguri şi în presă a apărut o înregistrare a discuţiilor din Comisia Udrea, dintre Ludovic Orban, Aura Vasile, Adriana Săftoiu şi, potrivit transcrierii care a însoţit înregistrarea primită de redacţii, un al patrulea participant ar fi fost Lakatos Peter, care neagă, însă, prezenţa la această convorbire. Potrivit Gândul, cea de-a patra persoană care a fost la această discuţie este social-democratul Dumitru Chiriţă. Membrii comisiei reluau acuzaţiile apărute în presă la adresa ministrului Udrea, stabilesc planul audierilor şi persoanele pe care ar urma să le audieze. De asemenea, discută modalităţi de a găsi dovezi în sprijinul acuzaţiilor apărute la adresa ministrului Turismului.

Citiţi plângerea depusa de Elena Udrea la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie împotriva membrilor Comisiei Parlamentare - format pdf

×
Subiecte în articol: politic