x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Elena Udrea, despre unificarea dreptei: Discuţia este tardivă, zarurile au fost deja aruncate

Elena Udrea, despre unificarea dreptei: Discuţia este tardivă, zarurile au fost deja aruncate

23 Oct 2013   •   11:09
Elena Udrea, despre unificarea dreptei: Discuţia este tardivă, zarurile au fost deja aruncate

Deputatul democrat-liberal Elena Udrea consideră că discuția despre unificarea dreptei este "puțin tardivă" și că aceasta ar fi trebuit făcută înainte de alegerile europarlamentare, menționând că există riscul ca PDL să rămână în afara unui astfel de proiect.

"Cred că discuția este puțin tardivă, pentru că s-au exprimat poziții ferme legat de proiectul unificării la acest moment. Din păcate, s-a vorbit mult și nu s-a făcut nimic. Nu știu pe cine mai interesează astăzi în mod real unificarea dreptei, câtă vreme deja s-a pasat proiectul pentru după alegerile europarlamentare, când și atunci ați văzut, ca să citez din domnul Blaga, 'vom vedea dacă avem cu cine'. Deci, cred că în acest moment, în mod real, onest, nu sunt mulți interesați cu adevărat ca această unitate să existe. (...) Cred, din punctul meu de vedere, și sunt relativ dezamăgită de ceea ce se întâmplă, că zarurile au fost deja aruncate", a declarat Udrea, astăui, la RFI.

Fostul ministru a spus că toată lumea va avea de pierdut din refuzul de "a sta la masă" și a avea un proiect de unificare a dreptei în acest moment. "Vom vedea probabil dacă se mai poate face ceva după europarlamentare, dar toată lumea va pierde din refuzul acesta de a sta la masă acum și a avea un proiect unificator la acest moment, de a avea un partid puternic, care să scoată un 25%-27% la europarlamentare, de a avea un singur candidat la prezidențiale și în spate cu un vehicul politic puternic", a afirmat deputatul PDL.

Întrebată dacă există riscul ca PDL să rămână în afara proiectului de unificare a dreptei, Elena Udrea a răspuns afirmativ. "Cred că nu este bine pentru PDL în percepția electoratului de dreapta, pentru că se va vedea ca partidul care refuză acest proiect", a adăugat Udrea.

Elena Udrea și-a exprimat convingerea că un singur partid de dreapta ar fi avut șanse mai mari să obțină un scor mai bun ca al PNL la alegerile europarlamentare. Ea a precizat că a sperat ca, în urma discuției dintre liderul PDL, Vasile Blaga, și președintele Traian Băsescu să se ajungă la concluzia unei unificări a dreptei înainte de alegerile europarlamentare, lucru care nu s-a întâmplat.

"Ar fi fost mult mai bine să reușim să mergem în europarlamentare cu un partid care să treacă de 25%. Ce va câștiga PDL dacă va lua să zicem un scor între 16% și 18%, iar celelalte partide de centru-dreapta vor fi la limita intrării în Parlamentul European. În afară de orgoliul de a fi luat mai mult decât celelalte partide, ce va câștiga PDL? În loc să mergem cu un singur partid, cu care să trecem înaintea PNL, pentru că până la urmă competiția pe dreapta în acest moment este între forțele politice care cumva sunt generate în jurul lui Traian Băsescu — și aici vorbesc de PDL, Forța Civică și PMP — și PNL. Bătălia politică, electorală este la alegerile europarlamentare, atât timp cât PNL-ul merge singur, deși este în USL, dacă PDL va putea să ia mai mult decât PNL. Cred că lucrul acesta s-ar fi putut întâmpla dacă se mergea pe un proiect de unificare a dreptei înainte de europarlamentare", a mai spus Udrea.

×