x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Elena Udrea: N-ar fi rău să se dizolve Parlamentul, şi aşa este uriaş!

Elena Udrea: N-ar fi rău să se dizolve Parlamentul, şi aşa este uriaş!

13 Dec 2012   •   13:06
Elena Udrea: N-ar fi rău să se dizolve Parlamentul, şi aşa este uriaş!
Sursa foto: Intact Images

Deputatul PDL, Elena Udrea, a declarat că nu ar fi rău dacă s-ar ajunge în situația de a se dizolva noul Parlament pentru că este unul "uriaş". Acest lucru s-ar putea întâmpla în situația în care șeful statului va refuza două propuneri de premieri.

"Este dreptul lor (n.r.- a USL-ului) să meargă cu o singură variantă de prim ministru, consultările au loc conform Constituției și este dreptul președintelui să propună un premier Parlamentului. Constituția spune că dacă două propuneri consecutive cad în 60 de zile, atunci se dizolvă Parlamentul. Nu că ar fi rău să se dizolve, pentru ca avem un Parlament uriaș, de 588 de persoane, format din mulți penali și oameni cu probleme in justitie, dar asta este partea constituțională", a declarat Elena Udrea, la Digi24.

Ea a precizat că voturile pe care USL le-a înregistrat duminică, la alegerile parlamentare, le dă dreptul liderilor Uniunii să meargă la Cotroceni cu o propunere de premier, dar că preşedintele nu poate fi obligat să o accepte.

"Președintele poate să ceară o a doua variantă, dupa cum la fel de bine președintele poate să meargă cu varianta USL, și anume cu Victor Ponta, și atunci vom avea un Guvern condus de Victor Ponta", a afirmat Udrea.

"Din punctul meu de vedere, cred că, fără sa știu ce vrea sa facă președintele, dar este opinia mea: la un scor, ca acesta pe care l-a obținut, cred că USL trebuie să fie lăsat să-și pună prim-ministru și sa guverneze, să-și asume guvernarea și ce urmează în anul următor, din punct de vedere al crizei economice, pentru că uitați ce s-a întâmplat astăzi: astăzi, Guvernul Ponta a spus, de fapt, ce îi așteaptă. De ce nu a spus săptămâna trecută, de ce nu a spus acum o lună, în această toamnă? Pentru că înainte de alegeri au încercat să amăgească electoratul că au soluții pentru venituri mai mari anul viitor, taxe mai mici. (...) La trei zile după ce poporul a dat votul, vin și spun adevărul: Dragi români, nu sunt bani, vă creștem taxele si impozitele", a mai spus Elena Udrea.

×