x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Elena Udrea, pe Facebook: E timpul să vină un guvern mai puţin erodat

Elena Udrea, pe Facebook: E timpul să vină un guvern mai puţin erodat

06 Feb 2012   •   10:54
Elena Udrea, pe Facebook: E timpul să vină un guvern mai puţin erodat

Vicepresedintele PDL Elena Udrea a scris pe Facebook, "ca sa nu existe speculatii politice inutile", ca actuala coalitie de guvernamant va ramane unita. Ea a precizat ca "e timpul sa vina un guvern mai putin erodat, care sa nasca speranta pentru o viata mai buna intr-o perioada precisa de timp".

"Demisia din functie a premierului Emil Boc este un act de curaj politic si de responsabilitate in fata romanilor. Prim-ministrul a inteles ca Romania are nevoie de o schimbare de ritm, are nevoie de un soc catalizator in vederea continuarii reformelor atat de importante in contextul economic international. A inteles ca romanii vor o reactie de ordin politic", scrie Elena Udrea pe Facebook.

"Ca sa nu existe speculatii politice inutile: Coalitia de guvernamant va ramane unita. Ne-am asumat impreuna un program de guvernare si un drum pentru Romania. Trebuie sa facem tot ce tine de noi, ca oameni politici responsabili, pentru a ne atinge tinta. PDL ramane alaturi de UDMR si UNPR in dorinta de a asigura guvernarea tarii. Nici nu se pune problema acum de o criza politica ", continua vicepresedintele PDL, care precizeaza ca "obiectivul actual este acela de a avea un guvern nou, la fel de responsabil, dar mult mai popular", unul "care sa duca mai departe reformele si lucrurile bune facute de Cabinetul Boc, beneficiind in schimb de deschiderea oamenilor, de suportul lor".

"E timpul sa vina un guvern mai putin erodat, care sa nasca speranta pentru o viata mai buna intr-o perioada precisa de timp. Avem nevoie de un premier care sa inspire incredere romanilor si care sa poata sa le comunice lucrurile bune pe care majoritatea de guvernamant le face. Avem nevoie in continuare de un premier responsabil, care sa nu cada in plasa populismelor ieftine de tip USL: cresterile de venituri trebuie facute doar daca economia si-o permite. In continuare, tara are nevoie de investitii si reforma, de masuri economice care sa genereze cresterea veniturilor cetatenilor. Nu trebuie sa aruncam pe geam lucrurile castigate cu sacrificii enorme in timpul Guvernului Boc", mai spune Udrea.

Despre Emil Boc, ministrul Turismului afirma ca "faptele vorbesc de la sine". "A gestionat cea mai dificila perioada economica si a adus Romania intr-o stare de echilibru, ba chiar de mic plus. Avem o crestere economica mai mare decat media Uniunii Europene, avem cea mai mica inflatie din ultimii 20 de ani si cea mai mica datorie publica pe cap de locuitor din Europa. Intr-o foarte mare masura, acest lucru se datoreaza si premierului. Guvernul actual a fost unul de sacrificiu" si ca "toti ministrii Cabinetului demisionar au stiut de la inceput ca munca si sarcina lor nu este deloc usoara si ca imaginea lor va fi puternic erodata. Dar au mers inainte pe drumul corect, cel al reformelor economice si sociale. Am fost responsabili fata de cetateni si, nici macar in ultima clipa a actualului Guvern, nu am cazut in plasa populismului, nu le-am vandut romanilor iluzii", scrie Udrea.

"Era insa nevoie de o schimbare. Romanii au nevoie de figuri noi care sa le genereze incredere. Degeaba spui ce trebuie spus, comunici lucrurile corect, daca oamenii nu mai sunt dispusi sa te asculte. Pentru asta e nevoie de oameni noi, capabili sa continue pe drumul reformelor si sa vina cu un nou suflu", conchide Elena Udrea.

×