x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Elena Udrea: Stimularea IMM-urilor, biletul României spre ieşirea din criză

Elena Udrea: Stimularea IMM-urilor, biletul României spre ieşirea din criză

25 Apr 2012   •   08:12
Elena Udrea: Stimularea IMM-urilor, biletul României spre ieşirea din criză

"Ecranele televizoarelor se inrosesc in timp ce politicienii si diverse categorii sociale se cearta pe tema impartirii banilor adunati la bugetul de stat. Bugetarii vor reintregirea salariilor, iar pensionarii vor recalcularea pensiilor", scrie vicepresedintele PDL Elena Udrea pe blog.

"Problema noastra nu este insa neaparat legata de echitatea impartirii banilor statului. Marea noastra problema este aceea ca incasarile statului sunt mici, sunt nesatisfacatoare. Context in care trebuie sa gasim solutii pentru a aduce mai multi bani la buget si pentru a crea noi locuri de munca.

In opinia mea, intreprinderile mici si mijlocii sunt anticorpii tarii noastre, iar stimularea acestora reprezinta biletul Romaniei spre iesirea din criza, spre o crestere economica sanatoasa. Fara nici un dubiu, IMM-urile pot genera cresteri de pensii si de salarii sustenabile", explica fostul ministru.

"In acest an, romanii interesati sa isi conduca propria afacere au la dispozitie opt programe de finantare, printre care: programul Mihail Kogalniceanu, programul pentru dezvoltarea abilitatilor antreprenoriale, programul pentru sustinerea mestesugurilor si artizanatului, programul de dezvoltare si modernizare a activitatilor de comercializare a produselor si serviciilor de piata, programul pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale sau programul national multianual pentru infiintarea si dezvoltarea incubatoarelor tehnologice si de afaceri. Bugetul alocat celor 8 programe de finantare este in valoare de 116 milioane de lei", scrie Elena Udrea.

Vicepresedintele PDL mai spune ca "IMM-urile creeaza locuri de munca si aduc venituri consitente la bugetul de stat, motiv pentru care potentialii antreprenori trebuie incurajati si sprijiniti prin toate mijloacele pe care statul le are la dispozitie".

"Cresterea IMM-urilor reprezinta, pana la urma, drumul spre cresterea pensiilor si a salariilor bugetarilor, sansa pensionarilor si a bugetarilor pentru o viata mai buna", a conchis Elena Udrea.

×