x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Elena Udrea vorbeşte despre urmaşii lui Traian Băsescu şi răspunde atacurilor lui Mihail Neamţu

Elena Udrea vorbeşte despre urmaşii lui Traian Băsescu şi răspunde atacurilor lui Mihail Neamţu

28 Aug 2012   •   10:05
Elena Udrea vorbeşte despre urmaşii lui Traian Băsescu şi răspunde atacurilor lui Mihail Neamţu

"Mai e mult pana departe", asa se intituleaza postarea de azi de pe blog a Elenei Udrea. In esenta, fostul ministru incearca sa faca o analiza a situatiei politice prezente si viitoare.

"La orizont se profileaza o noua constructie de centru-dreapta care se doreste a fi o contra-pondere reala pentru stanga. PDL, alaturi de Initiativa Civica de Centru Dreapta si Noua Republica se pot apropia electoral de USL. Intrebarea care se pune este 'datorita cui?' Iar raspunsul, oricat s-ar dori mistificat, oricat si-ar dori unii sa-si asume meritele rezistentei, este 'datorita lui Traian Basescu'. Este cel care a dus si a castigat aproape singur razboaiele dreptei romanesti in ultimii 8 ani. Din pacate, Traian Basescu s-a erodat dupa 3 ani de criza economica fara precedent. Atunci cand nimeni nu avea curaj sa spuna adevarul, el si-a asumat mai multe decat ar fi fost corect sa i se ceara unui sef de stat aflat al doilea mandat. A preluat asupra sa multe din minusurile de imagine generate de masurile de austeritate, tocmai pentru a mai oferi o sansa dreptei politice. Dar cine sa fie urmasii?", se intreaba retoric Elena Udrea, vorbind apoi despre acestia lsa modul generic.

"E drept, multi din zona de dreapta se imagineaza a fi 'noul Traian Basescu'. Ma tem insa ca aceste aspiratii nu prea pot fi atinse de nimeni acum. La fel cum ma tem de aroganta si autosuficienta unora care, fara a fi trecut iinca prin vreun razboi politic, se proclama deja a fi 'prezentul' si 'viitorul', fara sa fi avut vreun merit in 'trecut'. Sunt oameni care nu au demonstrat inca nimic, dar, de la adapostul tineretii si lipsei de experienta politica (sper), spun deja cine merita si cine nu merita sa faca parte din 'dreapta biruitoare'.

La final, Elena Udrea tine sa raspunda si atacurilor lui Mihail Neamtu: "Aparenta integritate morala actuala nu le garanteaza 'prezentul' si nici 'viitorul'. Puterea perverteste si ma tem ca, desi nu au ajuns acolo, s-au lasat deja influentati. Ca o comparatie, Ponta, Antonescu sau Sova erau, pana de curand, oameni cu viitor politic si putin atacabili sub aspectul integritatii, iar totul pentru ei s-a rupt in doar cateva luni.

Le doresc acestora sa calce pe drumul drept si sa se pastreze integri. La fel cum le doresc sa ajunga peste ani sa faca macar jumatate din lucrurile pe care le-am facut eu in administratie, sa-i ajute la modul concret pe romani sa traiasca mai bine si sa poarte macar jumatate din razboaiele politice pe care le-am dus eu de-a lungul timpului impotriva stangii si a trusturilor de presa care m-au transformat intr-o tinta. Iar pentru ca domnul 'Horia' Neamtu sa nu aiba dificultati in interpretarea acestui text simplu, fac precizarea ca ma refer si la dumnealui (pentru ca eu stiu sa folosesc pronumele personale de politete)".

Citeste si Mihail Neamtu, atac la Udrea pe Facebook: "Elena Udrea nu este un actor politic credibil al Romaniei"

×