x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Eliminarea politicianului stalp de telegraf

Eliminarea politicianului stalp de telegraf

24 Iul 2004   •   00:00

Traian Basescu a mai dat o veste proasta pedistilor cu state vechi. Vechimea in partid nu mai da drepturi de intaietate pe listele parlamentare.

"Avem politicieni cu doua mandate in Parlament si nu stie nimeni de ei. Nu le spun numele, ca poate uit vreunul. Cand ai 12 ani de Parlament si nu e nici o diferenta intre tratamentul pe care ti-l acorda tie cetatenii si cel pe care-l dau unui stalp de telegraf, nu ai de ce sa mai ocupi un loc in Parlament", a comentat democratul.

Presedintele PD afirma ca democratia a fost prost inteleasa de filialele PD si ca de acum "nu mai poate organizatia sa trimita pe cine vrea in Parlament". Listele cu propuneri de candidaturi trimise de filiale vor fi returnate pana cand pe ele vor aparea persoane care sa indeplineasca criteriile cerute de centru: sa fie tineri pana in 39 de ani, sa nu fie compromisi, sa fi probat ca au facut ceva in viata... sa fie "Boc".

Din nefericire pentru Traian Basescu, PD nu prea mai are alt Boc. Actuala generatie parlamentara nu a facut cunoscute prea multe nume. S-au facut remarcati un Liviu Negoita, o Anca Boagiu, o Maria Petre... Dar cati au auzit de Costica Canacheu, de Mircea Man, Vasile Bran, Vasile Nistor, Nicolae Nan, Ion Carstoiu, Teodor Cladovan, Alexandru Mera etc?

FARA RADU VASILE. Listele trimise de filiale fac concesii putine. La Arges, organizatia nu l-a mai propus pe Radu Vasile, dar l-a pastrat cap de afis pe Ion Carstoiu. La Bistrita, primul pe lista este vicepresedintele Ioan Oltean, aflat la al treilea mandat de deputat. La Constanta primul loc ii revine lui Stelian Dutu, fostul presedinte al Consiliului Judetean, urmat de fostul taranist Tanase Barde. Dutu spune ca s-a tinut cont de "criteriile de cariera, experienta politica si administrativa si de implicarea in campania electorala pentru alegerile locale", vicele Moinescu afirma ca "ramane de vazut" daca si Basescu va agrea lista avand in vedere ca printre aspirantii la fotoliul de parlamentar este exclus sa se regaseasca cei care la alegerile locale au fost invalidati de electorat, in confruntarea directa, uninominala, ca in cazul lui Dutu.

La Gorj, liderul Pantelimon Manta revendica nu doar primul loc pe listele PD, ci pe ale Aliantei, argumentand ca filiala sa este a 19-a pe tara, in timp ce liberalii au facut intelegeri cu PSD la constituirea consiliului judetean. (Oana Stancu)

OUT SIDERI

Conducerea PD trebuie sa gaseasca loc pe liste si pentru out-siderii care fac parte din Biroul Permanent dar nu au o organizatie: Cozmin Gusa si colegul sau Aurelian Pavelescu, "partenerii" lor de grup de interese Dorin Iacob, Lavinia Sandru si Roberta Anastase, apoi membrii organizatiei oamenilor de afaceri Marius Marinescu si Cristina Mara, presedintele pensionarilor, Ion Nastea etc. Si cum cei mai multi ravnesc lista de Bucuresti, batalia se anunta sangeroasa.
×
Subiecte în articol: politic