x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Emil Boc: Acţiunile USL reprezintă un atac barbar şi nemaiîntâlnit la adresa democraţiei

Emil Boc: Acţiunile USL reprezintă un atac barbar şi nemaiîntâlnit la adresa democraţiei

04 Iul 2012   •   11:34
Emil Boc: Acţiunile USL reprezintă un atac barbar şi nemaiîntâlnit la adresa democraţiei

Fostul lider al PDL Emil Boc considera actiunile USL "un atac barbar si nemaiintalnit la adresa democratiei" prin faptul ca se incearca suprimarea functionarii unor institutii si controlul total al nominalizarilor pentru viitoarele pozitii de procuror general si procuror sef al DNA.

"Actiunile de marti ale USL reprezinta un atac barbar si nemaiintalnit la adresa democratiei prin faptul ca se incearca suprimarea functionarii unor institutii si transformarea altora in jucarii ale unora sau altora. Se urmareste cu orice pret controlul total al nominalizarilor pentru viitoarele pozitii de procuror general si procuror sef al DNA. Miza jocului de acum este controlul total politic al nominalizarilor pentru Parchet si DNA. Nu este exclusa procedura de suspendare a presedintelui pentru ca ultima bariera a actualei puteri de a politiza nominalizarile in justitie tine de presedinte", a spus, miercuri, fostul presedinte al PDL Emil Boc, potrivit Mediafax.

In opinia lui Boc, prin mutarea de marti, privind schimbarea Avocatului Poporului, USL s-a asigurat ca deciziile guvernamentale favorabile puterii nu vor mai fi atacate la CCR.

'Schimbarea Avocatului Poporului s-a facut pur arbitrar, fara sa existe o incalcare a Constitutiei si a legilor in vigoare. Numind un om din aria de interes a PSD, acesta este un garant ca nu va ataca la CCR eventualele ordonante de urgenta pe care Guvernul le va da, legate de suspendarea presedintelui sau legea uninominalului. Aceste lucruri se vad de la mare distanta", a spus Boc.

Emil Boc a sustinut ca fostul presedinte al Senatului Vasile Blaga, succesorul sau la sefia PDL, a actionat corect si a atacat la CCR o procedura care a incalcat si Constitutia, si Regulamentul Senatului.

"Scrie negru pe alb in regulament ca numai grupul care te-a propus te poate revoca. Noi cat am fost la guvernare nu am incalcat Constitutia, desi Mircea Geoana a fost presedintele Senatului cu majoritate PDL, UDMR, minoritati si UNPR, dar nu am procedat la maniera arbitrara si abuziva la schimbarea presedintelui Senatului. Nici cand Avocatul Poporului a castigat la CCR in urma unei sesizari impotriva Guvernului nu am mers sa desfiintez CCR sau sa schimb Avocatul Poporului. Daca aveam o asemenea mentalitate dictatoriala puteam sa trecem si noi la desfiintarea unor institutii ale statului care au dat decizii impotriva noastra. Dimpotriva, le-am respectat", a mai afirmat Boc.

×