x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Emil Boc: Guvernul va da bani pentru Fondul Naţional al Cinematografiei

Emil Boc: Guvernul va da bani pentru Fondul Naţional al Cinematografiei

09 Iul 2009   •   00:00

Premierul Emil Boc a dat asigurări joi, la Râmnicu Vâlcea, că Fondul Naţional al Cinematografiei, precum şi alte instituţii finanţate din banii care proveneau de la Loteria Naţională şi cazinouri vor primi în continuare aceşti bani de la bugetul de stat.



"Prin ordonanţa prin care am modificat regimul juridic al cazinourilor, am realizat şi o eliminare a taxelor parafiscale, în sensul că le-am centralizat la buget. Vreau să îi asigur pe toţi cei care primeau banii aferenţi de la loterie sau alte entităţi că vor primi în continuare sumele pe care le aveau prevăzute şi pe care legea le oferea", a precizat primul-ministru.

El a spus că aceşti bani de la bugetul de stat vor merge la Fondul Naţional al Cinematografiei, Fondul Monumentelor Istorice sau către activităţile sportive, într-o "manieră centralizată", "riguroasă", "pentru a avea un control exact asupra acestor sume". "Nimeni nu pierde niciun leu. Toţi bănuţii pe care trebuia să-i primească îi vor primi de la bugetul de stat", a afirmat premierul Emil Boc.

×
Subiecte în articol: politic