x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Emil Boc propune "un buget al scoaterii României din recesiune"

Emil Boc propune "un buget al scoaterii României din recesiune"

20 Dec 2010   •   09:39
Emil Boc propune "un buget al scoaterii României din recesiune"
Sursa foto: Christian Silva /Jurnalul National
143394-.jpgLegea bugetului de stat pe anul viitor a ajuns astăzi în dezbaterea plenului celor două camere ale Parlamentului. În deschiderea şedinţei, premierul Emil Boc a prezentat proiectul bugetului de stat pe 2011. "Vă propun un buget al scoaterii României din recesiune şi al trecerii pe creştere economică", a declarat Boc de la tribuna Parlamentului.

Premierul Emil Boc a afirmat că proiectul bugetului pentru 2011 este unul echilibrat, chibzuit, care indică ieşirea României din recesiune şi trecerea pe creştere economică.

"Bugetul anului 2011 este bugetul ieşirii României din recesiunea economică, este bugetul trecerii României pe creştere economică. După doi ani de greutăţi pentru români, de suferinţe determinate de măsurile de austeritate bugetară pe care le-am luat, rezultatele încep să se concretizeze, inclusiv prin prevederi bugetare concrete", a spus Boc, în opinia căruia bugetul pentru anul viitor "aduce şi veşti bune pentru românilor".

Premierul a asigurat că, prin proiectul supus dezbaterii Parlamentului, se pune capăt căderii economice din România în perioada crizei economice. "Cu acest buget pentru anul 2011, România depăşeşte partea cea mai grea a crizei, trecând de la cădere economică pe creştere economică, de la recesiune la ieşirea din recesiune. Vom avea în 2011 o creştere economică de 1,5%, nu e extraordinară, dar e sănătoasă, care va avea acoperire în cele mai importante domenii ale economiei naţionale", a susţinut Emil Boc, potrivit realitatea.net.

Primul-ministru a explicat că bugetul pentru 2011 "concretizează succesul adoptării Legii pensiilor, a Legii responsabilităţii fiscale, a Legii salarizării unitare, a Legii educaţiei naţionale".

Boc a susţinut că România va fi ferită în viitor de "pericolele pe care alte ţări le au în faţă", state cu datorii publice foarte mari.

"Acest proiect de buget realizează echilibrul necesar între cheltuielile statului, cu dezvoltarea pe de o parte, cu salarii şi asistenţă socială pe de altă parte. Pentru prima dată avem în România un buget fundamentat pe creştere economică, pe investiţii şi pe locuri de muncă şi pe cheltuiala a cât producem", a susţinut premierul, care le-a mulţumit "milioanelor de români în aceşti doi ani au suportat greutăţile vieţii de zi cu zi".

"Guvernul vă propune un buget echilibrat, chibzuit, realist, un buget al scoaterii României din recesiune şi al trecerii pe creştere economică a ţării", a conchis premierul, după ce a făcut o trecere în revistă a cifrelor prevăzute în buget, despre care a spus că au "acoperire în realitate".

×