x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică "Emil Boc şi-ar vinde şi mama"

"Emil Boc şi-ar vinde şi mama"

21 Mai 2010   •   00:00

"Deşi ştie că zilele la Palatul Victoria îi sunt numărate, premierul şi-ar vinde şi mama ca să mai stea puţin la guvernare", afirmă vicepreşedintele PC, Bogdan Diaconu, într-un comunicat de presă. "Ce altceva decât vânzare de mamă face premierul Emil Boc atunci când cedează în faţa şantajului UDMR, acceptând ca sintagma «Ţinutul Secuiesc» să apară în mod oficial într-o Hotărâre de Guvern semnată chiar de primul-ministru.

Hotărârea, apărută în Monitorul Oficial Partea I, nr. 306, din 11 mai 2010, descrie un element din stema comunei Ilieni din judeţul Covasna ca semnificând faptul că, «localitatea se află la graniţa dintre Ţinutul Secuiesc şi Ţara Bârsei» şi aprobă astfel în mod legal existenţa unui «Ţinut Secuiesc». Emil Boc îşi vinde astfel ţara şi pune la mezat unitatea naţională pentru a mai rămâne câteva zile la guvernare cu sprijinul UDMR", continuă vicepreşedintele PC.

El adaugă că "într-un mod similar, premierul a vândut şi limba română, obligând chiar şi minţile mai lucide din PDL care s-au împotrivit la început să voteze în plenul Camerei Deputaţilor ca predarea Geografiei şi Istoriei să fie făcută în limba minorităţilor. Totul a fost făcut la şantajul expres al UDMR care a ameninţat că nu mai sprijină Guvernul dacă Legea educaţiei nu prevede predarea celor două materii în limba minorităţilor. Oare ce va mai vinde în continuare premierul disperat că-şi pierde fotoliul de şef al Guvernului?".

×
Subiecte în articol: politic