x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică EŞEC LA NEGOCIERILE USL. Ponta: Nu ne-am înţeles. Antonescu: Ori ţine cont de propunerile PNL, ori construieşte alt Guvern

EŞEC LA NEGOCIERILE USL. Ponta: Nu ne-am înţeles. Antonescu: Ori ţine cont de propunerile PNL, ori construieşte alt Guvern

17 Feb 2014   •   14:04
EŞEC LA NEGOCIERILE USL. Ponta: Nu ne-am înţeles. Antonescu: Ori ţine cont de propunerile PNL, ori construieşte alt Guvern
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images
UPDATE 14:32 - Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că liberalii nu acceptă "o variantă în care să apară posturi noi în Guvern".

"Nu acceptăm inventarea unui post de vicepremier pentru alt partid. Noi alte propuneri nu facem. Fie acceptă propunerile PNL în mod raţional, fie numeşte alţi miniştri. Noi rămânem deschişi discuţiilor, dar premierul trebuie să se grăbească pentru că avem trei miniştri demisionari. PNL nu iese de la guvernare, dar premierul trebuie să ia o decizie. Premierul se poate gândi şi trei luni de acum încolo, dar trebuie să rezolve problema Guvernului. Ponta are două variante: ori ţine cont de propunerile PNL , ori construieşte un alt Guvern care este în afara înţelegerii USL", a spus Antonescu.

"Domnul Ponta nu are cum să-i treacă strada cu forţa ca pe babe nici pe domnul Chiţoiu, nici pe domnul Gerea. Miniştri nu are la Economie şi la Finanţe", a completat Antonescu.

El a mai spus că nu este îngrijorat de faptul că premierul are consultări cu grupul minorităţilor.

"În primul rând că premierul a avut în decursul timpului de când este prim ministru discuţii cu grupuri din Opoziţie cu atât mai mult cu grupul minorităţilor, care a susţinut şi susţine Guvernul. Nu mă îngrijorează deloc. Nu mă îngrijora nici dacă îi înscria în PSD în urma discuţiilor", a conchis Antonescu.
-----------------------------------

Premierul Victor Ponta a declarat, astăzi, după discuțiile cu liderii USL de la Palatul Parlamentului, că nu a ajuns la o înțelegere cu Crin Antonescu privind structura Guvernului.

"Încă nu m-am înțeles cu Crin Antonescu. Din punctul nostru de vedere al USL sunt două variante, ori rămânem cu Guvernul aşa cum este din 2012, aşa cum a fost votat de Parlament şi aştept oricând din acest moment propunerile PNL pentru viceprim-ministru, ministru de Finanţe, ministru de Interne, ministru Economiei sau mergem la o restructurare masivă, dar pentru acea restructurare nu există un consens în USL şi fără un consens nu mergem în Parlament. Nu este de acord PC sau nu este de acord PNL sau nu este de acord PSD nu mergem în Parlament până nu există consens", a spus Victor Ponta.

Premierul a precizat că daca va primi în cursul zilei de luni propunerile pentru portofoliile ministerelor libere le va înainta imediat președintelui.

"Eu nu pot sa stabilesc termene PNL-ului", a precizat Ponta, întrebat dacă le-a dat un termen liberalilor pentru propuneri.

La şedinţă USL au participat preşedintele PSD, Victor Ponta, preşedintele PNL, Crin Antonescu, preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, preşedintele PC, Daniel Constantin şi vicepremierul Liviu Dragnea.

Premierul Victor Ponta a declarat, în această dimineaţă, înaintea şedinţei USL, că vrea ca USL să rămână unită, o variantă posibilă fiind rămânerea pe structura din 2012 a Guvernului, cu Klaus Iohannis la Interne, sau vicepremier şi ministru de Finanţe.

De cealaltă parte, Crin Antonescu a spus, întrebat despre declaraţiile premierului Victor Ponta despre variantele pe care le are PNL în privinţa lui Klaus Iohannis, că şeful Guvernului nu este în situaţia să aşeze cum doreşte propunerile de miniştri PNL.

×