x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Eugen Nicolăescu: Raportul Comisiei juridice în cazul Păsat este o şmecherie

Eugen Nicolăescu: Raportul Comisiei juridice în cazul Păsat este o şmecherie

08 Feb 2011   •   12:31

Viceliderul deputaţilor PNL Eugen Nicolăescu a susţinut, astăzi, în plen, că raportul Comisiei juridice în cazul Dan Păsat este o şmecherie şi a anunţat că opoziţia se va abţine la votul privind încuviinţarea arestării preventive a deputatului democrat-liberal.

'În raport este o şmecherie aşa cum ne-au obişnuit reprezentanţii actualei puteri. (...) Reprezentanţii puterii, ai majorităţii parlamentare nici măcar nu au votat corect acest raport în cadrul comisiei şi nu şi-au asumat responsabilitatea să vină cu un raport favorabil şi vin cu o şmecherie şi dau aşa un fel de vot, dar nu ştiu ce fel de raport este, de admitere sau de respingere', a declarat Nicolăescu, potrivit Agerpres.

El a subliniat că raportul comisiei nu conţine poziţia cu privire la cererea DNA, în condiţiile în care a întrunit 10 voturi pentru, 8 împotrivă, 3 abţineri şi un vot nul.

Deputatul PNL a mai anunţat că opoziţia se va abţine de la vot în cazul solicitării DNA privind încuviinţarea arestării preventive a lui Dan Păsat. 'Noi opoziţia nu vom vota pentru a nu mai avea pe cine să daţi vina. Participăm la acest, suntem în sală, să asigurăm cvorumul, dar nu vom vota. Să vă asumaţi întrutotul decizia de a vota ca domnul Dan Păsat să fie supus rigorilor justiţiei (n.r. PDL)', a completat liberalul.

Preşedintele Comisiei juridice, democrat-liberalul Daniel Buda, a susţinut în schimb că replicile sunt demagogice.

În plus, deputatul PDL Marius Spânu a arătat că toţi cei 9 membri democrat-liberali din Comisia juridică au votat la vedere pentru ridicarea imunităţii lui Dan Păsat, 'pentru a evita orice fel de discuţii'.

Critici la adresa raportului întocmit de Comisia juridică a adus şi deputatul UDMR Marton Arpad, care a afirmat că votul din raport nu este nici pentru adoptarea şi nici pentru respingerea solicitării DNA în cazul Păsat.

Deputatul Ovidiu Ganţ a precizat că grupul minorităţilor naţionale va vota în favoarea cererii DNA.

'Vom susţine întotdeauna continuarea procedurilor judiciare şi în acest caz vom vota în favoarea solicitării Ministerului Justiţiei', a spus el.

Cererea DNA de încuviinţare a arestării preventive lui Dan Păsat urmează să fie supusă votului în plenul Camerei la votul final.

×