x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Eugen Tomac: Judecătorii CCR pot arunca în aer imaginea şi credibilitatea României pe plan intern şi extern

Eugen Tomac: Judecătorii CCR pot arunca în aer imaginea şi credibilitatea României pe plan intern şi extern

12 Ian 2017   •   16:03
Eugen Tomac: Judecătorii CCR pot arunca în aer imaginea şi credibilitatea României pe plan intern şi extern

Preşedintele executiv al PMP, deputatul Eugen Tomac, afirmă că judecătorii CCR, prin decizia pe care o vor lua cu privire la Legea 90/2001, nu rezolvă doar "interesul" unui singur om (Liviu Dragnea), ci "pot arunca în aer imaginea şi credibilitatea României pe plan intern şi extern". 

"Curtea Constituţională a României a demonstrat de foarte multe ori în aceşti ani că este un veritabil stâlp al democraţiei şi al respectării statului de drept. Sper ca domnul Valer Dorneanu, actualul preşedinte al Curţii Constituţionale, să reuşească să pună mai presus Constituţia şi interesul naţional de interesele partidului din care provine şi al cărui membru a fost foarte mulţi ani de zile. Domnii judecători CCR trebuie să fie conştienţi că, prin decizia pe care o vor lua cu privire la constituţionalitatea sau neconstituţionalitatea Legii 90/2001, nu rezolvă doar interesul unui singur om, în speţă Liviu Dragnea, ci pot arunca în aer imaginea şi credibilitatea României pe plan intern şi extern", a scris Eugen Tomac, joi, pe Facebook. 

În opinia sa, pot fi "de-a dreptul monstruoase" efectele declarării Legii 90/2001 ca neconstituţională. 

"Vă puteţi imagina cum ar arăta un posibil Executiv condus de Liviu Dragnea, în condiţiile în care un condamnat penal ar avea dreptul să fie membru al Guvernului? Liviu Dragnea - prim-ministru, Adrian Năstase - ministrul de Externe şi viceprim-ministru, Dan Voiculescu - ministrul de Finanţe şi viceprim-ministru. Atenţie, deci, domnule preşedinte al CCR, Valer Dorneanu. Albirea preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, deschide uşa Guvernului României tuturor condamnaţilor penali", susţine Tomac. 

Preşedintele Curţii Constituţionale a afirmat joi că sesizarea Avocatului Poporului referitoare la Legea 90/2001 va fi discutată după finalizarea raportului de către judecătorul-raportor şi primirea punctelor de vedere solicitate Guvernului şi celor două Camere ale Parlamentului. 

"E o speţă foarte complicată, pentru că are o încărcătură politică şi o presiune mediatică extraordinară. Nu că ar fi foarte complicat conţinutul ei. Este şi aşa, dar este complicată mai ales prin reverberaţiile pe care opinia publică le creează în jurul acestei chestiuni, unele dintre ele răsfrângându-se şi asupra unora dintre judecători. Inclusiv a mea, că am vina că aş fi semnat acea lege, care lege a făcut parte din vreo mie de legi pe care le-am semnat, obligat fiind ca preşedinte (al Camerei Deputaţilor - n.r.) să semnez proiectele de legi care au fost adoptate", a explicat Dorneanu. 

Întrebat despre o eventuală incompatibilitate a sa în a judeca această lege, dat fiind că a semnat-o în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor, Dorneanu a precizat că "nu există instituţia recuzării şi a incompatibilităţii la Curtea Constituţională", citează Agerpres.

×