x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Social democrații vor devansarea depunerii PNRR, pentru ca 31 mai să nu fie un eşec

Social democrații vor devansarea depunerii PNRR, pentru ca 31 mai să nu fie un eşec

04 Mai 2021   •   10:20
Social democrații vor devansarea depunerii PNRR, pentru ca 31 mai să nu fie un eşec

România nu poate risca să fie ultima țară care depune Planul de Redresare și Reziliență (PNRR), astfel că este nevoie să fie accelerat procesul de redactare și negociere pentru ca termenul de 31 mai să fie devansat și a evita, astfel, acest eșec, este de părere eurodeputatul PSD, Victor Negrescu.

Victor Negrescu, eurodeputat PSD, spune, marți, că jumătate din statele europene au depus deja oficial planurile lor, inclusiv din Estul Europei, iar celelalte țări se pregătesc să facă acest lucru în următoarele zile.

„Poate doar Bulgaria, care se pregătește de alegeri anticipate, să mai depună așa târziu ca noi”, afirmă Negrescu.

Acesta spune că peste tot s-a înțeles că este nevoie de un efort național. „Doar la noi guvernanții sunt încă în vacanță și ignoră dialogul cu partenerii sociali, societatea civilă, mediul academic și Parlamentul”, potrivit social-democratului.

Victor Negrescu spune că cele 14 state europene care au depus planurile până în data de 3 mai sunt chiar statele cu cea mai mare alocare și care au susținut crearea acestui mecanism de redresare: Polonia, Belgia, Italia, Austria, Slovenia, Danemarca, Spania, Letonia, Luxemburg, Slovacia, Franța, Germania, Grecia, Portugalia.

„Statele care nu au depus încă fie nu au susținut crearea acestui mecanism de împrumut comun la nivel european, fie sunt state care au primit o alocare mică sau trec prin crize politice interne”, adaugă eurodeputatul Victor Negrescu.

×
Subiecte în articol: victor negrescu