x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică EURONEWS: Posibil guvern de coaliţie, în urma alegerilor generale din România

EURONEWS: Posibil guvern de coaliţie, în urma alegerilor generale din România

de Marina Constantinoiu    |    01 Dec 2008   •   00:00

"Premierul României zâmbeşte larg, deşi sondajele de opinie plasau partidul său pe al treilea loc, înaintea alegerilor parlamentare de astăzi.



În urma scrutinului, se preconizează că va fi nevoie de formarea unui guvern de coaliţie, aşa că, în pofida faptului că partidul liberal al lui Călin Popescu Tăriceanu ar putea să nu iasă pe primul loc, e posibil ca acesta să facă parte dintr-o administraţie de coaliţie”, aceasta este concluzia comentariului despre alegerile din România prezentat de postul de televiziune Euronews, preluat de Rador.

"Premierul a îndemnat populaţia să meargă la vot, pe fondul previziunilor unei prezenţe scăzute, la urne. Cel mai mare rival al său, preşedintele Traian Băsescu, are legături apropiate cu Partidul Democrat-Liberal, favorit la câştigarea alegerilor. Acesta se află în luptă strânsă cu social-democraţii, conduşi de Mircea Geoană, care par să fi câştigat teren, recent, promiţând ajutoare sociale extinse şi reducerea taxelor pentru cei săraci”, continuă Euronews comentariul referitor la votul uninominal desfăşurat duminică în România.

"Astfel de promisiuni alimentează temerile multor români, cu privire la impactul crizei financiare globale asupra ţării lor şi nemulţumirile cu privire la distribuţia inegală a bunăstării. Problemele economice s-au aflat în prima linie a subiectelor de campanie electorală de dinaintea celei de-a şasea runde de alegeri generale, de la cărerea comunismului. Dar, deşi economia a înregistrat o creştere majoră în ultimii patru ani, mulţi dintre români nu au ajuns încă să experimenteze condiţii de viaţă mai bune”, conchide Euronews.

×
Subiecte în articol: politic