x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Europarlamentarul Maria Grapini îl felicită pe Cornel Feruţă, noul şef al AIEA

Europarlamentarul Maria Grapini îl felicită pe Cornel Feruţă, noul şef al AIEA

26 Iul 2019   •   11:07
Europarlamentarul Maria Grapini îl felicită pe Cornel Feruţă, noul şef al AIEA
Sursa foto: Victor Stroe

România a bifat un nou succes, prin numirea recentă a diplomatului român Cornel Feruţă în funcţia de director general al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA). Numirea vine după ce predecesorul său, diplomatul japonez Yukiya Amano, a încetat din viaţă, luni.

Europarlamentarul Maria Grapini a transmis un mesaj de apreciere la adresa diplomatului român: "Îl felicit pentru această performanţă majoră, sunt mândră că un român a fost numit într-un asemenea post de conducere, pentru seriozitate şi profesionalism! Iată că se poate şi fără să intervină preşedintele, Guvernul sau vreun politician, prin trafic de influenţă! Dacă eşti bun, se poate! Numirea diplomatului Cornel Feruţă este o mare onoare pentru ţara noastră! Îi doresc mult succes în activitatea complexă şi grea din domeniul utilizării tehnologiei nucleare!".

În cei 62 de ani de existenţă, Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică fost condusă de cinci directori: Sterling Cole (SUA), Sigvard Eklund (Suedia), Hans Blix (Suedia), Mohamed ElBaradei (Egipt) şi Yukiya Amano (Japonia). Din 25 iulie, România scrie istorie la AIEA.

×
Subiecte în articol: maria grapini cornel feruță