x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Europarlamentarul PUSL Maria Grapini susține inițiativa cetățenească europeană privind impozitarea marilor averi

Europarlamentarul PUSL Maria Grapini susține inițiativa cetățenească europeană privind impozitarea marilor averi

de Redacția Jurnalul    |    28 Iul 2023   •   11:51
Europarlamentarul PUSL Maria Grapini susține inițiativa cetățenească europeană privind impozitarea marilor averi
Sursa foto: FB Maria Grapini

Comisia Europeană a înregistrat o inițiativă cetățenească europeană, intitulată „Impozitarea marilor averi pentru a finanța tranziția ecologică și socială”, ce are drept scop combarea inegalităților din interiorul UE și a schimbărilor climatice.

Decizia de înregistrare este de natură juridică, nu a fost analizat încă fondul propunerii. După înregistrarea iniţiativei organizatorii au la dispoziţie şase luni pentru a începe colectarea semnăturilor. Dacă, în termen de un an de la începutul perioadei de colectare, o iniţiativă cetăţenească europeană primeşte un milion de declaraţii de susţinere din cel puţin şapte state membre, Comisia va trebui să reacţioneze. Comisia ar putea decide fie să dea curs solicitării, fie să o respingă şi va trebui să îşi argumenteze decizia.

            Consider că o astfel de inițiativă este una extrem de oportună și, în calitatea mea de europarlamentar PUSL, voi organiza dezbateri publice pentru strângerea de semnături din partea cetățenilor români.

            În semn de susținere a acestei inițiative am adresat o scrisoare oficială Comisiei Europene, în care am solicitat acceptarea acestei inițiative ca proiect legislativ.

            Este un moment bun să amintesc faptul că, pe plan național, există deja o inițiativă cetățenească a unui proiect de lege privind confiscarea marilor averi, inițiativă pe care PUSL a susținut-o din prima clipă. Vedem acum că această problemă a inechităților nu este una doar specifică României, ci este una care preocupă cetățenii întregii Uniuni Europene.

 

                                                            Maria Grapini, europarlamentar PUSL

×