x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Exclusul Liga s-a inscaunat sef

Exclusul Liga s-a inscaunat sef

03 Mar 2004   •   00:00

Fostul consilier al lui Traian Basescu Danut Liga intoarce armele impotriva presedintelui PD.

Dupa ce conducerea PD a decis sa-l suspende din functia de presedinte al filialei Sector 5 a PD si apoi l-a exclus din partid, Liga a convocat luni seara partea lui de organizatie despre care spune ca ar reprezenta 95% din organizatie. El s-a reconfirmat astfel presedinte si l-a exclus pe rivalul Calin Catalin Chirita din partid, pe motiv ca acesta "a creat imagine proasta organizatiei".

Adevaratul razboi, Liga il duce cu fostul sau sef, Traian Basescu. Fostul consilier cere convocarea de urgenta a forului suprem al PD, Conventia Nationala care sa analizeze problemele din partid si sa decida daca Basescu mai e de mentinut presedinte sau nu. "Traian Basescu a suspendat sedinta Biroului Permanent de azi pentru ca stia ca BPN ar fi convocat Conventia. Ceea ce se va intampla pana la urma, pentru ca PD nu e SRL-ul lui Traian Basescu sau al Ancai Boagiu ", a spus Liga.

De partea cealalta, vicepresedintele PD Vasile Blaga, sef al organizatiei bucurestene a PD, spune insa ca Liga nu mai are nici o autoritate sa ceara nimic intrucat nu mai este membru PD. "Daca e democrat cum pretinde, sa se adreseze comisiei de etica si litigii din partid", l-a sfatuit Blaga, subliniind ca toata supararea lui Liga a fost provocata de nenominalizarea sa pentru o candidatura la primarie. "Ce sa-i facem noi lui Danut, daca are 2,4% in sondaje, cand Vanghelie are 37%, iar Chirita peste 40%? In 2000 era sa pierdem primaria din cauza lui Chirita, care ne-a batut cu 11.000 de voturi. Asta e, am invatat din greseli", a explicat Blaga. Liga sustine insa in absenta unei hotarari a BPN de suspendare a sa, despre care spune ca nu ar fi fost data intrucat BPN nu s-ar fi intrunit legal, ca este in continuare presedinte cu stampila si carnet de membru.
( OANA STANCU )

×
Subiecte în articol: politic liga