x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dragnea caută eventualii trădători pe canalele Deltei

Dragnea caută eventualii trădători pe canalele Deltei

de Robert Kiss    |    17 Mar 2017   •   11:41
Dragnea caută eventualii trădători pe canalele Deltei

În plin scandal cu Victor Ponta, președintele PSD, Liviu Dragnea, se vede nevoit să se asigure că fostul premier nu caută și nu găsește susținerea unui grup mai mare din interiorul partidului, pentru a îl folosi fie ca mijloc de presiune împotriva liderului PSD, fie pentru o eventuală dezertare din rândurile social-democraților.

 

Pentru a fi convins că Victor Ponta nu va beneficia de o masă de manevră, alcătuită din foști apropiați din partid sau din pesediştii frustraţi de modul în care conduce Dragnea, liderul PSD a decis să scoată parlamentarii la o ședință departe de București. La sfârșitul săptămânii viitoare, Liviu Dragnea și premierul Sorin Grindeanu vor avea o întâlnire cu senatorii partidului, la Tulcea, într-o destinație folosită de social-democrați în mai multe momente cheie. Partidul s-a mai reunit la resortul de lux din Deltă și înainte de alegerile prezindențiale din 2014 și înainte de alegerile parlamentare de anul trecut. Surse din partid spun că după întâlnirea cu senatorii, va urma și o ședință cu deputații, de asemenea, ținută departe de București. Principalele subiecte pe care Dragnea și Grindeanu vor să le discute cu senatorii PSD sunt legate de programul de guvernare și de măsurile pe care Parlamentul le are de luat în perioada următoare. Sunt obiective importante din programul de guvernare, care urmează să fie trecute prin Senat, ca primă cameră sesizată. Dincolo de agenda oficială, Dragnea vrea să se asigure că în rândul senatorilor nu sunt persoane care-l vor urma pe Victor Ponta dacă acesta va decide să părăsească partidul sau, în condițiile în care fostul premier rămâne o voce critică în PSD, să se asigure că nu vor fi și alți parlamentari care să susțină un discurs împotriva conducerii actuale. Totodată, surse din PSD susţin că Liviu Dragnea le-ar fi cerut apropiaților, adică greilor din cercul zero din jurul său, să ia pulsul partidului în teritoriu pentru a vedea dacă sunt organizații care să îl susțină pe fostul premier și care sunt acestea mai exact.

 

UNPR reloaded

Deși a declarat că nu intenționează sa plece din PSD și să formeze un alt partid, după momentul demisiei în alb și cel al atacurilor repetate la adresa lui Liviu Dragnea, Victor Ponta a devenit ținta numărul unu a liderului din Kiseleff. La nivelul partidului există o îngrijorare tot mai accentuată cu privire la o eventuală încercare a lui Ponta de a rupe partidul. Oamenii lui Dragnea se tem că Ponta va dezerta alături de alți pesedişti rebeli, urmând să se alăture unui grup pregătit să facă pasul afară din ALDE, grup condus de Daniel Constantin, aflat la cuțite cu C.P. Tăriceanu. În cazul în care un astfel de scenariu s-ar pune în mișcare, am putea asista la apariția unui nou partid în Parlament, după modelul UNPR-ului condus în trecut de Generalul Oprea.

 

Liviu Dragnea a confirmat recent “supărările” care există în ALDE şi PSD, arătându-i cu degetul pe Victor Ponta şi Daniel Constantin.

Destinaţia preferată a pesediştilor este un complex de patru stele situat în Deltă, pe malul lacului Murighiol. Bârlogul lupilor din PSD este desfăşurat pe o suprafaţă de 10 hectare.

×
Subiecte în articol: liviu dragnea