x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică FACIAS contra Anastase

FACIAS contra Anastase

27 Sep 2010   •   00:00

Fundaţia pentru Apărarea Cetă­ţenilor Împotriva Abuzurilor Sta­tului (FACIAS) o va acţiona în instanţă pe Roberta Anastase, preşedintele Camerei De­putaţilor, pentru rolul pe care l-a avut în votul cu scandal pe legea pensiilor, de săptămâna trecută.

FACIAS va cere despăgubiri financiare pentru fiecare pensionar din România, informează fundaţia citată de Antena 3. Astfel, Roberta Anastase ar putea fi obligată să plătească din buzunarul propriu banii pe care i-ar pierde pensionarii o dată cu adoptarea noii legi. Pe de altă parte, FACIAS va cere Camerei Deputa­ţilor şi ridicarea imunităţii preşe­dintelui Camerei Deputaţilor.

Reamintim că votul în Camera Deputaţilor pe legea pensiilor s-a lăsat cu acuzaţii grave între reprezentanţi ai puterii şi ai opoziţiei. Pe de o parte, Roberta Anastase s-a ales şi cu o plângere penală din partea PSD depusă la Parchetul instanţei supreme, pentru modul în care a prezidat şedinţa din 15 septembrie 2010, asistată de secretarii stabiliţi Mihai Voicu şi Se­ver Voinescu "Fapta numitei Anas­tase Roberta Alma, dar şi a se­cretarului Sever Voinescu de a con­tabiliza, în mod intenţionat, mai multe voturi decât erau în rea­litate întruneşte toate ele­mentele constitutive ale infrac­ţiu­nii de abuz în serviciu contra in­te­reselor pu­blice în formă califica­tă, iar atestarea de făptuitori a unor împrejurări necorespun­zătoare ade­vărului, cu scopul vădit de a se constitui cvorumul legal pentru adoptarea legii pensiilor, întruneşte toate elementele constitutive ale infracţiunii de fals intelectual", susţine PSD.

×
Subiecte în articol: politic