x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Fekete: Anularea HG privind UMF Târgu Mureş ar periclita o eventuală colaborare a UDMR cu USL

Fekete: Anularea HG privind UMF Târgu Mureş ar periclita o eventuală colaborare a UDMR cu USL

02 Mai 2012   •   13:24
Fekete: Anularea HG privind UMF Târgu Mureş ar periclita o eventuală colaborare a UDMR cu USL

Liderul senatorilor UDMR, Fekete Andras Levente, a declarat ca anularea hotararii de guvern privind UMF Targu Mures ar periclita o eventuala colaborare a Uniunii cu USL in Parlament.

"Atat despre respectarea legilor, atat despre drepturile castigate, in rest trage fiecare concluzia ce spunem si ce facem. Ne pare rau ca asa gandeste domnul Crin Antonescu", a mai spus senatorul.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat ca "este convenit" faptul ca in prima sedinta a Guvernului Ponta va fi abrogata Hotararea de Guvern privind UMF Targu Mures.

Potrivit lui Antonescu, Hotararea de Guvern privind UMF Targu Mures reprezinta o prioritate absoluta si un lucru de nediscutat.

"Este covenit ca, in prima sedinta de guvern, una dintre primele masuri care va fi adoptata va fi anularea, abrogarea acelei hotarari de guvern. Noi nu suntem nici caraghiosi, nici nu glumim, nici nu ne jucam cu asemenea lucruri. In momentul in care am hotarat ca este o chestiune pentru care merita sa plece un guvern, una dintre cele trei pentru care am facut motiunea de cenzura, a plecat Guvernul si cum am putea sa pastram aceasta hotarare?", a spus Antonescu, care a precizat ca PNL este interesat sa discute cu reprezentantii maghiari din mediul academic, dar nu cu UDMR, pe tema autonomiei universitare.

×