x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Fenechiu: "Educaţia a devenit terenul electoral al PSD şi PD-L"

Fenechiu: "Educaţia a devenit terenul electoral al PSD şi PD-L"

01 Sep 2009   •   00:00

Deputatul PNL Relu Fenechiu critică faptul că Educaţia a devenit terenul electoral al celor două partide de guvernământ, Partidul Social Democrat şi Partidul Democrat Liberal.



Lider al filialei judeţene a PNL, deputatul Relu Fenechiu critică, prin intermediul unui comunicat de presă, cele două partide aflate la guvernământ, care, în loc să găsească soluţii pentru redresarea economiei, se ceartă pe Codurile Educaţiei.

'Dar de ce acum? De ce nu după alegerile prezidenţiale? E simplu, la fiecare campanie electorală se alege o temă de dezbatere, o problemă de rezolvat, de obicei un subiect delicat. Dacă, până acum, au fost justiţia şi reforma clasei politice, acum a venit timpul Educaţiei. În acest moment, cele două partide se grăbesc precum 'fata mare la măritat' şi încearcă să iasă în evidenţă precum un copil de clasa a II-a cu mâna ridicată care strigă după învătaţoare să fie numit pentru că ştie răspunsul corect', se menţionează în comunicatul semnat de Relu Fenechiu, citat de Agerpres.

Potrivit deputatului ieşean, aceste partide uită de faptul că Partidul Naţional Liberal are deja un pachet de legi depus în Parlament şi care va intra marţi în Senat, legi ce au fost aprobate de elevi, profesori sau lideri de sindicat.

'Dar, pentru că scorul electoral contează mai mult decât interesul cadrelor didactice pe care le-au batjocorit prin amânarea majorării salariale cu 50 %, preferă să uite că soluţia este în propria ogradă', apreciază Fenechiu în acelaşi comunicat.

Liderul liberalilor ieşeni opinează că nu trebuie să mire pe nimeni faptul că profesorii cer să între în concediu de redresare a economiei în timpul anului şcolar întrucât s-au săturat sa fie desconsideraţi.

'Poate domnul ministru Pogea ar trebui să hotărască să se închidă şcolile pentru două săptămâni, în felul acesta mai face rost de nişte bănuţi pentru ţară', îşi încheie Relu Fenechiu comunicatul de presă.

×
Subiecte în articol: politic