x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Fenechiu, lui Băsescu: "Prezidente", întrebaţi-l pe omul de la Butonul 3 de Legea 406/2001

Fenechiu, lui Băsescu: "Prezidente", întrebaţi-l pe omul de la Butonul 3 de Legea 406/2001

15 Iul 2012   •   11:42
Fenechiu, lui Băsescu: "Prezidente", întrebaţi-l pe omul de la Butonul 3 de Legea 406/2001

Vicepresedintele PNL Relu Fenechiu i-a sugerat, astazi, presedintelui suspendat Traian Basescu sa-l intrebe pe "Omul de la Butonul 3" despre Legea 406/2001.

Relu Fenechiu a precizat ca Traian Basescu mai are doua saptamani pentru a lua o decizie inteleapta.

"Am un mesaj pentru Traian Basescu: Domnule presedinte - si, ca sa va parafrazez, as indrazni sa va spun "Prezidente" - va sugerez sa-l intrebati pe omul dela Butonul 3 sa va dea Legea 406/2001, articolul1, paragraful 3 si dupa ce o studiati, ganditi-va bine ca mai aveti maxim doua saptamani pana sa luati o decizie inteleapta", a spus Fenechiu.

Legea 406 din 10 iulie 2001 priveste acordarea unor drepturi persoanelor care au avut calitatea de sef al statului roman.

Articolul1, paragraful 3, al acestei legi stipuleaza faptul ca "nu beneficiaza de prevederile prezentei legi persoana careia i-a incetat calitatea de sef al statului roman ca urmare a savarsirii unei infractiuni pentru care a fost condamnata definitiv sau ca urmare a demiterii din functie prin referendum".

Presedintele interimar, Crin Antonescu, a declarat, vineri, ca nu este curios cine ar raspunde daca ar apasa butonul 3 al telefonului din biroul de la Palatul Cotroceni, apreciind ca afirmatiile pe aceasta tema ale presedintelui suspendat Traian Basescu sunt "o mica manevra de campanie"

Presedintele suspendat, Traian Basescu, i-a recomandat presedintelui interimar, Crin Antonescu, sa foloseasca telefonul negru din biroul sau de la Palatul Cotroceni, sa apese al treilea buton pentru a-i raspunde "un om care stie sa ii spuna exact cine a facut rau Romaniei".

Intrebat, la Antena 3, cine ar fi acea persoana, Antonescu a raspuns ca nu stie si ca nu a avut o discutie, cum a lasat sa se inteleaga Traian Basescu. "Nu am discutat despre asta", a adaugat el.

"Nu sunt curios, butonul 3 ... doar daca raspunde Dumnezeu, ceea ce ma indoiesc, nu de existenta lui Dumnezeu, ci de raspunsul pe butonul 3 al lui Basescu. Altfel nu ma intereseaza cine e pe butonul 3", a continuat Crin Antonescu

×