x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Firea: Cerem convocarea urgentă a CGMB pentru criza gunoaielor din Sectorul 1

Firea: Cerem convocarea urgentă a CGMB pentru criza gunoaielor din Sectorul 1

12 Dec 2020   •   10:41
Firea: Cerem convocarea urgentă a CGMB pentru criza gunoaielor din Sectorul 1
Sursa foto: PSD

Prim-vicepreședintele PSD, Gabriela Firea, cere convocarea urgentă a Consiliului General al Municipiului București (CGMB) pentru rezolvarea „crizei gunoaielor” din sectorul 1 al Capitalei, care, în opinia ei, a ajuns „un focar de mizerie”, notează Mediafax.

„Am găsit soluția de urgență pentru criza gunoaielor din Sectorul 1 al Capitalei. REBU, societate de salubrizare la care Consiliul General deține jumătate din pachetul de acțiuni, să intre rapid în sectorul 1 și să strângă toate maldărele de gunoaie lăsate pe străzi, printre străzi, pe lângă blocuri și spații comerciale. Sectorul 1 a ajuns un focar de mizerie, boală, transmitere de paraziți, în plină pandemie. Nu putem sta toți cu mâinile în sân”, a scris fostul primar general al Capitalei pe Facebook.

Gabriela Firea susține că a scris un proiect de hotărâre, împreună cu liderul consilierilor generali PSD din CGMB, Aurelian Bădulescu, și solicită convocarea în regim de urgență a unei ședințe de îndată a CGMB, în numele celor 21 de consilieri generali social-democrați.

„Cetățenii nu au nicio vină să riște să se îmbolnăvească, să fie afectat mediul înconjurator, și să nu aibă un minim de confort pentru că există anumite conflicte de natură comercială, care puteau fi rezolvate în paralel cu asigurarea serviciului de utilitate publică. Cele 6 sectoare ale Capitalei au, prin lege, delegat serviciul de salubritate și deszăpezeire. Este imperios necesar ca fiecare sector să se asigure că este în măsură să asigure aceste servicii catre populație”, a mai scris Gabriela Firea pe rețeaua de socializare.

Ea susține că propunerea se refera strict la criza actuală a gunoaielor, dar nu ține loc, permanent, „de obligativitatea Primăriei Sectorului 1 de a contracta, conform legii, servicii de salubritate pentru populație”.

×
Subiecte în articol: gabriela firea sectorul 1 gunoaie