x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Firea, apel la istorie pentru a obține un nou mandat de prim-vicepreședinte PSD: Ar fi corect

Firea, apel la istorie pentru a obține un nou mandat de prim-vicepreședinte PSD: Ar fi corect

de Redacția Jurnalul    |    09 Aug 2024   •   17:45
Firea, apel la istorie pentru a obține un nou mandat de prim-vicepreședinte PSD: Ar fi corect
Sursa foto: Gabriela Firea

Gabriela Firea spune că „ar fi corect și cu respect pentru munca politică” pe care a dus-o, dar și pentru riscurile la care s-a supus când s-a exprimat împotriva lui Liviu Dragnea, să rămână prim-vicepreședinte al PSD.

„Eu sper să mă regăsesc. Dacă ne aducem bine aminte, actuala conducere a PSD a fost aleasă tot într-un moment dificil pentru partid. Noi, practic, dl. președinte Ciolacu, dl. Grindeanu, dl. Stănescu și cu mine am fost primii semnatari ai scrisorii față de activitatea fostului președinte Liviu Dragnea, noi ne-am asumat atunci acel proiect politic... Am fost 38 de o listă din care mulți au renunțat să-și mai mențină semnătura și am rămas vreo șapte-opt și așa am devenit conducerea PSD. Dacă acest lucru uită cineva, eu îl reamintesc”, afirmă Gabriela Firea.

Ea afirmă că „acum, practic, este o prelungire a acestei conduceri, un fel de act adițional”, pentru că mandatul acestei conduceri expiră pe 22 august, iar listele pentru următoarele alegeri nu ar fi putut fi semnate și depuse.

„De comun acord, am decis să avem acest congres ordinar, cu o singură moțiune, o competiție în sensul acceptării acestei formule la congresul din 24 august și cred că ar fi corect și cu respect pentru munca politică pe care dus-o atunci și riscurile de atunci să fim în continuare împreună până la următorul congres, când se va organiza un alt fel de competiție politică”, adaugă Firea, care precizează că cinsi sectoare și județul Ilfov au votat rezoluții ca ea să rămână prim-vicepreședinte.

Daniel Băluță categoric se va regăsi în echipa mea, spune Marcel Ciolacu. Întrebat dacă și Gabriela Firea se va regăsi pe moțiunea sa, el ezită și afirmă: „Vom vedea, vom avea o discuție”.

 

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: firea ciolacu congres mandat