x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Florian Bodog va fi audiat de Comisia juridică, după ce DNA a cerut pentru a doua oară începerea urmăririi penale

Florian Bodog va fi audiat de Comisia juridică, după ce DNA a cerut pentru a doua oară începerea urmăririi penale

12 Apr 2021   •   13:56
Florian Bodog va fi audiat de Comisia juridică, după ce DNA a cerut pentru a doua oară începerea urmăririi penale

Senatorul Florian Bodog, fost ministru al Sănătății, va fi audiat, pe 19 aprilie, în Comisia juridică, după ce DNA a cerut Senatului, pentru a doua oară, încuviințarea începerii urmăririi penale în cazul acestuia.

Dosarul va fi audiat în sala Comisiei juridice, iar raportul cu propunerea privind urmărirea penală va fi dat de Comisie pe 20 aprilie.

Conform Regulamentului Senatului, raportul comisiei este aprobat prin votul secret al majorităţii membrilor prezenţi, urmând ca, în cel mult 5 zile de la depunerea la Biroul permanent, plenul Senatului să voteze asupra lui.

Hotărârea privind cererea de urmărire penală, al cărei proiect este întocmit de Comisia juridică, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări, este adoptată cu votul majorităţii senatorilor prezenţi, cu respectarea prevederilor art. 67 din Constituţia României, republicată. Votul este secret, exprimat prin bile.

Fostul ministru al Sănătății este suspectat de abuz în serviciu, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Procurorii îl acuză că ar fi acționat în mod direct pentru ca o persoană angajată în funcția de consilier personal să își încaseze drepturile salariale pe o perioadă de 12 luni fără să se fi prezentat la serviciu și fără să fi prestat activitățile la care era obligat prin contract. Florian Bodog ar fi semnat în locul persoanei respective o serie de acte.

Pe 23 septembrie 2019, Senatul a respins cererea DNA de încuviinţare a urmăririi penale în cazul fostului ministru al Sănătăţii Florian Bodog pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi fals intelectual într-un dosar legat de modul în care a angajat o consilieră în perioada mandatului. Votul a fost secret cu bile, în favoarea cererii pronunţându-se 30 de senatori, 82 au votat împotrivă şi patru s-au abţinut.

×