x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Florin Cîțu: Dacian Cioloș are acum posibilitatea să negocieze cu PSD și AUR

Florin Cîțu: Dacian Cioloș are acum posibilitatea să negocieze cu PSD și AUR

11 Oct 2021   •   19:05
Florin Cîțu: Dacian Cioloș are acum posibilitatea să negocieze cu PSD și AUR
Sursa foto: Foto Lucian Alecu

PNL va discuta cu Dacian Cioloș, după ce acesta va găsi soluția unei majorități împreună cu aliații săi de la moțiunea de cenzură, PSD și AUR, transmite liderul PNL, Florin Cîțu.

„Am luat act de desemnarea făcută de președintele Klaus Iohannis. De astăzi, responsabilitatea lui Dacian Cioloș, ca premier desemnat, este una imensă. Are acum posibilitatea să negocieze cu partidele care au susținut moțiunea de cenzură (PSD și AUR), pentru a forma majoritatea necesară învestirii unui guvern stabil”, transmite Florin Cîțu.

Cîțu afirmă că PNL va discuta cu Dacian Cioloș, „după ce acesta va găsi soluția unei majorități împreună cu aliații săi de la moțiunea de cenzură, PSD și AUR”.

Potrivit lui Florin Cîțu, marți PNL va discuta situația politică la zi într-o ședință BPN.

Klaus Iohannis a anunțat, după consultările cu liderii partidelor parlamentare, că l-a desemnat pe Dacian Cioloș să formeze un nou guvern.

„Formațiunile politice au venit cu diferite abordări, cu diferite propuneri, așa cum reprezentanții acestor formațiuni le-au prezentat și opiniei publice. Din toate aceste propuneri, eu am reținut una, pe care o voi și pune în practică, și anume am decis să desemnez pentru poziția de candidat la funcția de Prim-ministru pe domnul Dacian Cioloș”, a spus Klaus Iohannis după consultările de la Palatul Cotroceni cu liderii partidelor parlamentare.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: florin citu