x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Florin Cîțu despre susținerea guvernului USR: Să recunoască greșeala și putem merge mai departe

Florin Cîțu despre susținerea guvernului USR: Să recunoască greșeala și putem merge mai departe

14 Oct 2021   •   12:51
Florin Cîțu despre susținerea guvernului USR: Să recunoască greșeala și putem merge mai departe
Sursa foto: Hepta

Florin Cîțu spune că USR trebuie mai întâi să-și recunoască „greșeala”, după care se poate merge mai departe. Deocamdată, spune președintele PNL, este complicat să iei în serios cuvântul „responsabilitate”, rostit des de USR.

Întrebat, joi, dacă va ajunge PNL să susțină cabinetul pe care urmează să-l propună USR duminică, dacă până atunci nu se ajunge la o înțelegere, Florin Cîțu a răspuns că PNL are o decizie care spune că nu poate fi la guvernare cu partidul care a votat moțiunea de cenzură.

„Să nu trecem foarte ușor peste modul în care am ajuns astăzi aici. Aud foarte mult în spațiul public cuvântul aruncat foarte ușor de la cei care au votat sau au susținut moțiunea alături de AUR și PSD, de la cei care acum o lună de zile au luat ministrul Sănătății, l-au scos din Guvern și au lăsat România fără ministru într-o perioadă dificilă. Este complicat să iei în serios acest cuvânt ”, declară acesta.

Însă, formațiunile politice sunt de acord că pentru România importantă este stabilitatea și refacerea coaliției, dar, spune Cîțu, „în jurul Partidului Național Liberal”: „Este soluția pe care noi o avansăm. Repet, nu aș trece foarte ușor peste modul în care s-a ajuns astăzi aici. Nu poți să spui că azi ești responsabil când ai fost iresponsabil acum o săptămână, acum o lună. Dacă vrem să trecem peste acest moment, trebuie să recunoască o greșeală și putem să mergem mai departe”.

Mediafax

×
Subiecte în articol: florin citu usr pnl